Bučna juha

Buče so nam na voljo celo jesen in zimo, saj se na hladnem obdržijo zelo dolgo časa. Izkoristimo to v zimskih mesecih, ko ni veliko lokalne zelenjave na voljo…

Hokaido ali podobno bučo prerežemo na pol in izdolbemo semenje. Pečemo v pečici, da se meso buče zmehča, kakšnih 30 min. Nato postrgamo bučno meso iz lupine. Na maslu svetlo prepražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen in malo naribanega ingverja. Ne preveč, da okus ingverja ne prevlada. Na koncu dodamo še bučno meso, žličko Biogette, malo kajenskega popra in zalijemo z vodo. Zaradi Biogette nam ni potrebno kuhati jušne osnove, kar nam zelo poenostavi pripravo jedi. Kuhamo kakšnih 10 minut, nato zmiksamo s paličnim mešalnikom. Lahko dodamo tudi malo smetane.

Za popestritev te odlične juhe sem našla recept za pikantna bučna semena na gurman.si. Potresla sem jih po juhi, po kosilu pa smo pohrustali še preostanek bučnic, tako so bile dobre 🙂

Delite z ostalimi:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dolgo pričakovana

Brezplačna eknjiga

30 zelo okusnih receptov, ki jih lahko pripravite v manj kot 30ih minutah.

Ti lahko pomagam pripravit piknik?

Če si za, potem imam zate veselo novico.

Pred kakšnim tednom sem imela idejo o tem, da ti pomagam pripraviti perfekten piknik.

Ker nisem čisto točno vedela, kako se bi tega lotila, je trajalo malo dlje, kot sem na začetku predvidevala.

Ampak sedaj imam vse pripravljeno.