
NOV fermentirani namaz Kodrček
Nov član v naši skupini namazov je ime dobil po svoji glavni sestavini, to je kodrolistnem ohrovtu. Že tako z vitamini, minerali in fito snovmi
Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €
Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €
Nov član v naši skupini namazov je ime dobil po svoji glavni sestavini, to je kodrolistnem ohrovtu. Že tako z vitamini, minerali in fito snovmi
Ta skromna in preprosta rastlina iz družine križnic, ki so jo pridelovali že 200 let pred našim štetjem, najverjetneje izvira iz Sredozemlja, danes pa ga
Biogetta je sodelovala na izboru top 10 podjetnic, ki so v programu AWE v letu 2023 naredile največji preboj. Program AWE za podjetnice pripravlja CEED
V petek, 14. aprila 2023, je naša Iva Verbnik pripravila delavnico o zdravi prehrani za prostovoljce Rdečega križa. Iva je živilska tehnologinja, z magisterijem upravljanja
Velikonočna pojedina je velikokrat precej obremenjujoča za želodec, saj pojemo veliko “težke” hrane. Iva Verbnik na Med-over-net svetuje, kako si lahko velikonočne jedi privoščimo brez
Tudi letos se je Biogetta predstavila na sejmu Greenvita v Celju, med 17. in 19. marcem 2023. Pripravili sva številne degustacije, v treh dneh sva
Inštitut za nutricionistiko je razglasil najbolj inovativna živila leta 2023, ki so bila na tržišče uvedena v zadnjem letu. Barbio’s d.o.o. je nagrado prejel v
Domače ime za regrat je tudi mlečec. Najverjetneje je ime dobil po značilni beli tekočini, ki izteka iz stebel, ko ga utrgamo cvetove in velike liste.
Kopriva (latinsko ime Urtica dioica) je uvrščena med zdravilne rastline, ki pa je zaradi svoje pogostosti velikokrat spregledana ali celo opredeljena kot plevel, torej rastlina, katere
Drugi vikend v oktobru, od 8. do 9.10.2022, bo na trgu v Podsredi že 23. tradicionalni Praznik kozjanskega jabolka. Jabolko iz visokodebelnih travniških sadovnjakov pomeni
V nedeljo, 6.9.2022, je bilo v Žalcu čudovito dopoldne, ki ga je popestril dogodek Eko dan. Organiziralo ga je združenje ekoloških pridelovalcev Deteljica, katerega član
Biogetta se je letos prvič predstavila na Vegafestu v Ljubljani, največjem slovenskem festivalu veganstva in trajnostnega načina življenja, ki ga že deseto leto organizira Slovensko
DM tek za ženske se vrača. 11. junija 2022 v Tivoliju se spet vidimo na tej krasni prireditvi, ki spodbuja zdravo življenje, del katerega je
V času zimskega spanja je zorel naš novi divji zeliščni namaz Vražji zelenec. Namaz je dobil ime po svojem okusu, saj je zelo aromatičen in rahlo
Maja se dogaja – očitno smo po koncu koronskih časov komaj čakali na druženje in srečanja v živo, saj je dogodkov toliko, da jim komaj
Biogetta se je z inovativnimi naravno fermentiranimi zeliščnimi namazi iz divjih rastlin uvrstila v ožji izbor za Najboljšega agro podjetnika po izboru revije Agrobiznis Finance.
O pomenu krepitve imunskega sistema največkrat poslušamo jeseni, ko se začenja sezona prehladnih obolenj. A skrb zanj je »naloga, ki jo moramo opravljati celo leto«, ne le jeseni, ko nas na to spomnijo razne reklame za izdelke, ki obljubljajo čudežno bližnjico do močnega imunskega sistema.
Pripravila sem ti deset receptov za lahke in hitro pripravljene jedi s testeninami, ki so idealne za vroče poletne dni. So hitro pripravljene in ne
Tudi ti obožuješ to jed? Burrata s pršutom in paradižnikom je zagotovo ena od najbolj priljubljenih večerij pri nas doma. Enostavna priprava, okus pa vrhunski.
Sestavine za 8 oseb: Svinjsko pleče (cel kos) Olje ali mast 2 žlici BarBioQ 8 sezamovih bombetk Listi solate Rezine paradižnika Rezine sira (po želji)
Pri nas imamo strašno radi tole lahko in okusno večerjo. Sedimo pri mizi in si na popečen toast ali prepečenec mažemo guacamole – ta nadvse
Se še spomniš, kako je včasih dišalo po hiši, ko je mama celo nedeljo kuhala govejo juho? Pri času kaj dosti ne morem narediti, lahko
Zaupala ti bom recept za govejo juho, kot jo je kuhala moja babica, in je zame seveda najboljša goveja juha na svetu. Sestavine: 1 kg
Kot najbrž že veš, smo letos pripravili Malo šolo kuhanja za otroke, v kateri preko video receptov otroke (in starše) spodbujamo k samostojni pripravi obrokov.
Videoposnetek priprave jedi si lahko ogledaš tukaj. Sestavine: Že pripravljena paradižnikova omaka (ali sesekljana čebula in 2 konzervi paradižnika v koščkih po 400 g) Paradižnikova
Sestavine: 1 kg banan 1 žlica Bio brusnic v prahu 1-2 dl vode Banane olupiš, narežeš in daš v mešalnik. Dodaš žlico Bio brusnic v
Videoposnetek priprave jedi si lahko ogledaš tukaj. Sestavine: 4 tortilje piščančji file koščki paradižnika nariban sir kisla smetana oprana in narezana zelena solata zrel avokado
Videoposnetek priprave jedi si lahko ogledaš tukaj. Kako pravilno sesekljaš čebulo Čebulo najprej olupiš, nato odrežeš oba konca. Opereš pod tekočo vodo. Najprej jo prerežeš
Zadnji prispevki
© 2025 Barbio's - Vse pravice pridržane. Created by Twedx