Bučkini zvitki s kozjim sirom
Ko bučke zorijo, jih imamo običajno toliko, da ne vemo več, kam bi z njimi. Za spremembo lahko pripravimo bučkine zvitke s kozjim sirom, ki so nadvse slasten prigrizek, predjed ali večerja. Še posebej prijajo kot osvežilna večerja v vročih poletnih dneh.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
2 manjši bučki
200 g mehkega kozjega
sira
Sušeni paradižniki v olju
Pest pinjol
Bio mediteranska sol
Sveža bazilika
Priprava
Pinjole suho popražimo v ponvi, da rahlo porjavijo. Bučki operemo, odrežemo konici in ju podolžno narežemo na tanke rezine (cca 3 mm debele). Začinimo jih z Bio mediteransko soljo in jih premažemo z oljčnim oljem. Popečemo jih po obeh straneh. Super za to je rebrasta ponev, v kateri bučke dobijo tiste lepe zapečene črte. Ohlajene bučne rezine namažemo s kozjim sirom, nanje položimo rezino odcejenega sušenega paradižnika, list sveže bazilike in nekaj pinjol. Zvijemo in utrdimo z zobotrebcem.
Kategorije
Oglejte si