
TOAST Z AVOKADOM IN JAJČKO
Zares zelo enostavna in hitra večerja ali zajtrk, ki je povrhu vsega še zdrava. Če se malo potrudiš pri dekoraciji, lahko toast z avokadom in jajčko mirne duše ponudiš tudi kakšnim obiskom. Zraven se prileže malo narezanega paradižnika, ki ga začiniš z Bio mediteransko soljo.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
4 rezine toasta
4 jajca
1 avokado
1 žlica dobrega oljčnega olja
Sok pol limete
BarBioQ
Priprava
Avokado pretlačimo in ga pokapljamo s sokom pol limete, da ne potemni. Začinimo z BarBioQ začimbno mešanico in oljčnim oljem ter premešamo. Jajčka razžvrkljamo, začinimo z BarBioQ in spečemo na vroči ponvi kot omleto, ali pa kar na oko. Na popečen toast namažemo avokado, nanj pa naložimo še primerno velik kos omlete. Okrasimo z drobnjakom in rezino paradižnika. Za spremembo lahko pripravimo toast na enak način, le jajca trdo skuhamo, jih narežemo na rezine in naložimo na avokado.
Kategorije
Oglejte si