
KREMNA ŠPARGLJEVA JUHA
Za kremno špargljevo juho lahko porabimo spodnje olesenele dele špargljev, ki so nam ostali pri kakšni drugi jedi in bi jih bilo škoda zavreči. Šparglji so res zelo zdravi, zato si jih spomladi privoščimo na najrazličnejše okusne načine. Eden od takih je tudi tale okusna kremna špargljeva juha.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
500 g špargljev
1-2 krompirja
1 por
žlica masla
1 dl sladke smetane
1 žlička Biogette za juhe
Priprava
Spodnje olesenele dele špargljev kuhamo v vodi kakšne pol ure, da se zmehčajo. Nato jih zmeljemo in precedimo skozi gosto cedilo ali gazo. Medtem na maslu popražimo por in ko se zmehča, dodamo na kocke narezan krompir in narezane zgornje dele špargljev. Vršičke pustimo cele za okras in jih v juho dodamo čisto na koncu. Pražimo 5 minut in nato zalijemo s precejenimi šparglji. Začinimo z žličko Biogette za juhe. Kuhamo 10 minut, nato dodamo sladko smetano in juho zmiksamo s paličnim mešalnikom ali blenderjem. Juho ponovno zavremo, dodamo vršičke špargljev in kuhamo še 3 minute. Na krožniku okrasimo z jušnimi kroglicami ali krutoni.
Kategorije
Oglejte si