
Večerja za dan žena
Bliža se dan žena
Želite svojo ženo, prijateljico, dekle presenetiti s kosilom? Pa nimate ideje in časa?
V pomoč vam ponujamo idejo, kako le v 30 minutah na mizo postaviti okusen, polnovreden in malo drugačen obrok.
Za recept smo pripravili tudi poseben paket + darilo!
Paket vsebuje:
– Mediteranska zeliščna sol,
– Brusnična zeliščna sol,
– namaz Divji šopek,
– Bio lečini svedrčki 300g,
– Med in pol Super berry.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
Juha, da nas malo ogreje.
Sestavine:
2 žlici Biogette
2 korenčka
Šopek peteršilja
1 jajce
4 žlice instant koruznega zdroba
drobnjak
Testenine malo drugač(n)e
Sestavine:
160 g testenin iz rdeče leče Biogetta
250 g šampinjonov
100 g pora
1 žlica gorčice
2 stroka česna
1 dl smetane (sladke ali rastlinske)
Bio Mediteranska zeliščna sol
200 g cvetače
Namaz Divji šopek
Sladica:
1 jajce
3 žlice moke
1 dl mleka
Ščepec soli
Cimet
2 večji jabolki
Priprava
Priprava juhe: Pristavi 1 liter vode in dodaj dve čajni žlici Biogette in na kolobarčke naribano korenje. Med tem ko čakaš da zavre, v skodelico zamešaj jajce s koruznim zdrobom, dodaj drobnjak in sol. Naj počiva dokler juha ne zavre. Nato z žlico oblikuj žličnike in jih zakuhaj v juho, po vrhu potresi še sesekljan peteršilj.
Priprava testenin:
Na pari nad juho (daš v cedilo) skuhaj cvetačo zrezano na manjše cvetove.
Na olju prepraži na drobno zrezan por in dodaj šampinjone. Posoli in začini hkrati z Mediteransko soljo. Ko se tekočina posuši, malo prepraži in oddaj žlico gorčice in dva sesekljana stroka česna. Ko zadiši zalij s smetano in malo pokuhaj. Med tem zavri vodo, soli jo in zakuhaj lečine svedrčke. Kuhaš največ 2 minuti, saj se hitro razkuhajo. Odcediš in dodaš k šampinjonom v omaki. Na krožniku dodaš cvetačo, ki jo preliješ s fermentiranim namazom Divji šopek, ki ji doda tako slanost kot okus.
Seveda se prileže poleg še solata. Prva pomladna solata je lahko motivilec….in tudi rožice lahko svoji dami podariš kar v solati.
Priprava sladice: iz moke, jajca in mleka zamešaš testo, ki naj bo malo gostejše kot je za palačinke, posoli in dodaj še cimet. Pusti da počiva 10 minut. Med tem očisti jabolki tako, da samo iz sredine izrežeš (izvrtaš) peščišče. Jabolka narežeš na kolobarčke slab centimeter debele. Pomočiš jih v testo in spečeš na olju v ponvi. Še tople preliješ z medenim namazom Med in pol Brusnica, ki doda tako sladkost kot aromo, pa še prepotrebne antioksidante.
Zagotovo jo boš presenetil in razveselil.
Kategorije
Oglejte si