Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
Večerja za dan žena

Večerja za dan žena

Bliža se dan žena

Želite svojo ženo, prijateljico, dekle presenetiti s kosilom? Pa nimate ideje in časa? 

V pomoč vam ponujamo idejo, kako le v 30 minutah na mizo postaviti okusen, polnovreden in malo drugačen obrok. 

Za recept smo pripravili tudi poseben paket + darilo!

Paket vsebuje:
Mediteranska zeliščna sol,
Brusnična zeliščna sol,
namaz Divji šopek,
Bio lečini svedrčki 300g,
Med in pol Super berry.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

2
Kuhanje
30 min

Sestavine

Juha, da nas malo ogreje. 

Sestavine:

2 žlici Biogette 

2 korenčka

Šopek peteršilja

1 jajce

4 žlice instant koruznega zdroba

drobnjak

Testenine malo drugač(n)e

Sestavine: 

160 g testenin iz rdeče leče Biogetta

250 g šampinjonov

100 g pora

1 žlica gorčice

2 stroka česna

1 dl smetane (sladke ali rastlinske)

Bio Mediteranska zeliščna sol 

200 g cvetače

Namaz Divji šopek 

Sladica: 

1 jajce

3 žlice moke

1 dl mleka

Ščepec soli

Cimet

2 večji jabolki

Priprava

Priprava juhe: Pristavi 1 liter vode in dodaj dve čajni žlici Biogette in na kolobarčke naribano korenje. Med tem ko čakaš da zavre, v skodelico zamešaj jajce s koruznim zdrobom, dodaj drobnjak in sol. Naj počiva dokler juha ne zavre. Nato z žlico oblikuj žličnike in jih zakuhaj v juho, po vrhu potresi še sesekljan peteršilj. 

Priprava testenin: 

Na pari nad juho (daš v cedilo) skuhaj cvetačo zrezano na manjše cvetove. 

Na olju prepraži na drobno zrezan por in dodaj šampinjone. Posoli in začini hkrati z Mediteransko soljo. Ko se tekočina posuši, malo prepraži in oddaj žlico gorčice in dva sesekljana stroka česna. Ko zadiši zalij s smetano in malo pokuhaj. Med tem zavri vodo, soli jo in zakuhaj lečine svedrčke. Kuhaš največ 2 minuti, saj se hitro razkuhajo. Odcediš in dodaš k šampinjonom v omaki. Na krožniku dodaš cvetačo, ki jo preliješ s fermentiranim namazom Divji šopek, ki ji doda tako slanost kot okus. 

Seveda se prileže poleg še solata. Prva pomladna solata je lahko motivilec….in tudi rožice lahko svoji dami podariš kar v solati.

Priprava sladice: iz moke, jajca in mleka zamešaš testo, ki naj bo malo gostejše kot je za palačinke, posoli in dodaj še cimet. Pusti da počiva 10 minut. Med tem očisti jabolki tako, da samo iz sredine izrežeš (izvrtaš) peščišče. Jabolka narežeš na kolobarčke slab centimeter debele. Pomočiš jih v testo in spečeš na olju v ponvi. Še tople preliješ z medenim namazom Med in pol Brusnica, ki doda tako sladkost kot aromo, pa še prepotrebne antioksidante. 

Zagotovo jo boš presenetil in razveselil. 

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Oglejte si

Podobne recepte

Kremna spargljeva juha
45 min
Kuhanje
Za kremno špargljevo juho lahko porabimo spodnje olesenele dele špargljev, ki so nam ostali pri kakšni drugi jedi in bi...
Bio pirine rožice z lanenimi semeni s hitro zelenjavno omako
30 min
Kuhanje
Testenine so priljubljena jed, saj so hitro pripravljene, kombiniramo pa jih lahko z različnimi omakami in dodatki. Pirini moki smo...
Bio pirini fuži z bučnimi semeni z gorgonzolo in špinačo
30 min
Kuhanje
Bio pirini fuži z bučnimi semeni so pripravljeni z dodatkom 30% razmaščene moke bučnih semen. Take testenine so bolj okusne...