
KROMPIRJEV ČIPS S PARMEZANOM
Slasten krompirjev čips s parmezanom lahko pripraviš za večerjo in zraven postrežeš skledo osvežilne solate. Lahko pa ga spečeš tudi kot prigrizek ob druženju z družino in prijatelji. Res je slasten in zakaj ne bi namesto kupljenega čipsa, ki je poln aditivov, uživali ob naravnem, okusnem krompirčku? Zraven lahko pripraviš tudi kakšne omake, da bo vse skupaj še bolj zanimivo.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
4 krompirji
0,5 dl masti ali dobrega olja
1-2 žlički Bio konopljine soli
100 g parmezana
Priprava
Krompir olupimo, operemo in narežemo na tanke rezine. V skledi ga začinimo z Bio konopljino soljo in prelijemo z 0,5 dl masti ali olja. Jaz imam najraje kakšno domače repično ali sončnično olje, zelo zanimiv okus pa ima tudi olje oljne ogrščice. Premešamo z rokami in predenemo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo pri 200° cca 45 minut, nato pa posujemo z naribanim parmezanom in še za 10 minut vrnemo v pečico, da se parmezan stopi in zapeče.
Kategorije
Oglejte si