
TESTENINE BOLOGNESE
Zaupala ti bom moj recept za testenine bolognese. Omaka se res nekoliko dlje kuha, vendar jo lahko pripraviš en dan prej in nato samo pogreješ. Splača se vložiti malo več časa, ker je okus potem res odličen! Kadar časa ni, pa naredim hitro različico, kot je opisano v receptu za paradižnikovo salso.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
1 rdeča čebula
1 steblo zelene
2 korenčka
500 g mletega mesa (pol govejega, pol svinjine)
1 pločevinka pelatov (800 g)
1 žlička sladkorja
1 žlica paradižnikove mezge
2 žlici oljčnega olja
1 žlička Bio mediteranske soli
Paket Bio pirinih špagetov
Priprava
Na drobno sesekljano čebulo, zeleno in korenček (približno enaka količina vsakega) med mešanjem pražimo na oljčnem olju kakšnih 10 minut. Dodamo mleto meso in pražimo naprej, da spremeni barvo. Dodamo pelate, sladkor, paradižnikovo mezgo in Bio mediteransko sol. Premešamo in pustimo, da se na nizkem ognju pokrito kuha dobro uro. Poskusimo in po potrebi dodamo Bio mediteransko sol. Bio pirine špagete skuhamo po navodilih in jih prelijemo s to božansko omako. Povrhu naribamo parmezan in okrasimo z lističem bazilike.
Kategorije
Oglejte si