
TESTENINE S PASTINAKOM IN SLANINO
Ali veš, da je bil pred prihodom krompirja v Evropo pastinak med glavnimi živili v prehrani ljudi? Potem smo nanj malo pozabili, kar je škoda, ker je zelo okusen. Izgleda kot peteršilj, po okusu pa je bolj sladek in prav odličen, sploh če ga denimo spečemo v pečici kot krompir. Zdaj se ga tu in tam spet dobi in v tem primeru preizkusi slasten recept za testenine s pastinakom in slanino.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
400 g Bio Grahovih testenin
1 večja korenina pastinaka
100 g rezin slanine
3 stroki česna
Vejica rožmarina
50 g masla
50 g parmezana
Bio mediteranska sol
Priprava
Ta jed je skuhana v 10 minutah, zato si je treba vse sestavine prej pripraviti. Česen olupimo in narežemo na tanke lističe. Pastinak olupimo, nato pa z lupilcem podolžno narežemo na tanke rezine. Rezine slanine narežemo na palčke ali na manjše kocke. Rožmarin sesekljamo.
V ponvi na vročem ognju hrustljavo popražimo slanino, nato ji dodamo pastinak in pečemo nekaj minut. Tik pred koncem dodamo še česen in rožmarin, da zadiši, nato dolijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine. Po potrebi začinimo z Bio mediteransko soljo. Bio Grahove testenine skuhamo po navodilih, jih odcedimo in jih zvrnemo v ponev k pastinaku. Dodamo maslo in nariban parmezan ter premešamo. Vse skupaj je pripravljeno v 10 minutah.
Na krožniku še dodatno posujemo s parmezanom in okrasimo z vejico rožmarina.
Kategorije
Oglejte si