Buče so še eno živilo, ki ga je v Evropo prinesel Krištof Kolumb. V tem času so se že dobro udomačile. Tudi pri nas gojimo veliko različnih vrst buč, tako okrasnih kot jedilnih, ki jih pripravljamo na mnogotere načine.
Njihovo seme se prav tako uporablja v prehrani, najbolj znano je bučno olje. Semena so bogat vir beljakovin, saj jih vsebujejo kar 22%, pa tudi vlaknin 13,7%. Semena so bogata z vitamini skupine B in z zelo visoko vsebnostjo magnezija, fosforja, železa, cinka in bakra in drugimi fito snovmi. Triptofan, ki ga vsebujejo, naj bi pozitivno vplival na naše psihično razpoloženje, cink je pomemben element za krepitev imunskega sistema, intenzivno pa že dlje časa potekajo raziskave o pozitivnem vplivu bučnih semen na preprečevanje raka prostate in dojk.
Prav zato, ker želimo, da je naša prehrana čim bolj polnovredna in da nas nahrani, ne le napolni želodec, smo dodali razmaščeno moko bučnih semen polnozrnati pirini moki in tako vam z veseljem predstavljamo še boljše testenine, še bolj okusne in predvsem bolj polnovredne.
Naše testenine z bučnimi semeni so bogatejše z beljakovinami, vitamini in minerali. Seveda pa je opazna razlika tudi v okusu.
Neto količina: 1.000 g
Sestavine: Ekološka pirina moka, ekološka razmaščena moka iz bučnih semen (30%)
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost: 369,3kcal/1551kJ
Maščobe: 4,9 g – od tega nasičene: 0,7 g
Ogljikovi hidrati: 50,7 g – od tega sladkorji: 1,6 g
Prehranske vlaknine: 10,4 g
Beljakovine: 27,8 g
Sol: <0,01 g
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.