Bio pirini fuži z bučnimi semeni z gorgonzolo in špinačo
Bio pirini fuži z bučnimi semeni so pripravljeni z dodatkom 30% razmaščene moke bučnih semen. Take testenine so bolj okusne in predvsem bolj polnovredne, saj vsebujejo več beljakovin in vlaknin, pa tudi vitamine skupine B in minerale magnezij, fosfor, železo, cink, baker in druge fito snovi.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
300 g bio pirinih rožic z bučnimi semeni
150 g sveže špinače
100 g gorgonzole (ali drugega sira)
2 veliki žlici kisle smetane
2 stroka česna
1 žlica olivnega olja
Biogetta
Priprava
Testenine kuhamo v slanem kropu 4-5 minut. V tem času na ponvi rahlo segrejemo oljčno olje, dodamo strt česen in ko zadiši, narezano špinačo. Začinimo z Biogetto, pokrijemo in dušimo do mehkega. Nato dodamo sir in ko se razpusti, še kislo smetano. Zmešamo, da dobimo gosto omako, v katero stresemo kuhane testenine, premešamo in postrežemo.
Kategorije
Oglejte si