Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
BRANCIN, PEČEN V SOLI
BRANCIN, PEČEN V SOLI

BRANCIN, PEČEN V SOLI

Brancin, pečen v soli je izredno okusen, saj se meso lepo enakomerno speče, obenem pa ostane sočno in nežno. Poleg tega je tudi zdrav, saj za peko ne potrebujemo nobene maščobe. Trik je v tem, da ribo z vseh strani obsujemo s soljo, tako da ni neposredno izpostavljena vročini. Sliši se zahtevno, vendar je v resnici zelo preprosto in hitro. Mi si tako pripravljeno ribo kar večkrat privoščimo. Verjemi, da boste navdušeni, če poskusiš tudi ti.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Pečenje
50 min

Sestavine

1 večji brancin približno 1,2 kg (ali dva manjša)
3 kg morske soli
Oljčno olje
Bio mediteranska sol

Priprava

Ribo očistimo, luske pa pustimo. Na pekaču pripravimo cca 1 cm debelo podlago iz soli, na katero položimo ribo. V trebuh ribe po želji položimo vejico rožmarina in rezino limone. Pazimo, da je odprtina zaprta, nato pa ribo obsujemo s preostalo soljo, ki jo dobro potapkamo okoli ribe. Na koncu jo poškropimo z vodo, da bo skorja še bolj trdna. Pečemo v pečici približno 40 minut na 200°C.

Ko je riba pečena, solno skorjo razbijemo in jo čim bolj temeljito odstranimo. Odstranimo tudi ribjo kožo, ki zaradi lusk ni užitna. Po celotni dolžini hrbta ribo zarežemo in z nožem odstranimo kožo. Zgornji del ribe zdaj lahko ločimo od kosti in meso serviramo na krožnik. Nato odstranimo kosti in glavo in serviramo še spodnji del ribe. Postrežemo s pečeno zelenjavo, z blitvo in krompirjem ali pečenim krompirčkom. Riba pa je še bolj okusna, če jo na krožniku prelijemo z dobrim domačim oljčnim oljem in rahlo potresemo z Bio mediteransko soljo.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

BRANCIN, PEČEN V SOLI

Bio mediteranska sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

KOZICE NA BUZARO
30 min
Kuhanje
Kozice na buzaro vedno pripravljam na morju. Tam je kozice najlažje očistiti, pa tudi nekako sodijo na dopust. Omaka je...
PEČENE SARDELE
40 min
Pečenje
Pečene sardele so ene mojih najljubših rib, sploh če si jih pripravimo na morju. No, ampak tudi doma si jih...
POPEČEN LOSOS S KOROMAČEVO SOLATO
30 min
Pečenje
Ali veš, da losos vsebuje veliko ribjega olja in tako ugodno vpliva na našo kožo, kosti, imunski sitem, na zobe...