Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
KOZICE NA BUZARO
KOZICE NA BUZARO

KOZICE NA BUZARO

Kozice na buzaro vedno pripravljam na morju. Tam je kozice najlažje očistiti, pa tudi nekako sodijo na dopust. Omaka je res slastna in s tistim primorskim belim puhastim kruhom jo pomažemo čisto do zadnje kapljice. Na buzaro lahko pripravimo tudi škampe in školjke. Če omaki dodamo en ali dva sesekljana paradižnika, pa dobimo rdečo buzaro, ki je prav tako zelo okusna.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Kuhanje
30 min

Sestavine

1,5 kg kozic
4 stroki česna
Šopek peteršilja
2 dl suhega belega vina, npr. malvazije
1 žlička
Bio mediteranske soli
Poper
3 žlice olivnega olja
Drobtine

Priprava

Kozice očistimo in operemo. V večji ponvi, kot je za dušenje, na hitro prepražimo sesekljan česen in peteršilj, da zadiši. Nekaj peteršilja prihranimo. Dodamo kozice, jih začinimo z Bio mediteransko soljo in poprom ter jih nekaj minut pražimo. Zalijemo z belim vinom in pokrito kuhamo 15 minut. Nato postopoma dodajamo drobtine, da se omaka rahlo zgosti. Na koncu potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo s kosom belega kruha in kozarcem dobrega vina. Res prav primerno za dopust, pa tudi sicer za obujanje spominov!

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

KOZICE NA BUZARO

Bio mediteranska sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

BRANCIN, PEČEN V SOLI
50 min
Pečenje
Brancin, pečen v soli je izredno okusen, saj se meso lepo enakomerno speče, obenem pa ostane sočno in nežno. Poleg...
PEČENE SARDELE
40 min
Pečenje
Pečene sardele so ene mojih najljubših rib, sploh če si jih pripravimo na morju. No, ampak tudi doma si jih...
POPEČEN LOSOS S KOROMAČEVO SOLATO
30 min
Pečenje
Ali veš, da losos vsebuje veliko ribjega olja in tako ugodno vpliva na našo kožo, kosti, imunski sitem, na zobe...