
KOZICE NA BUZARO
Kozice na buzaro vedno pripravljam na morju. Tam je kozice najlažje očistiti, pa tudi nekako sodijo na dopust. Omaka je res slastna in s tistim primorskim belim puhastim kruhom jo pomažemo čisto do zadnje kapljice. Na buzaro lahko pripravimo tudi škampe in školjke. Če omaki dodamo en ali dva sesekljana paradižnika, pa dobimo rdečo buzaro, ki je prav tako zelo okusna.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
1,5 kg kozic
4 stroki česna
Šopek peteršilja
2 dl suhega belega vina, npr. malvazije
1 žlička
Bio mediteranske soli
Poper
3 žlice olivnega olja
Drobtine
Priprava
Kozice očistimo in operemo. V večji ponvi, kot je za dušenje, na hitro prepražimo sesekljan česen in peteršilj, da zadiši. Nekaj peteršilja prihranimo. Dodamo kozice, jih začinimo z Bio mediteransko soljo in poprom ter jih nekaj minut pražimo. Zalijemo z belim vinom in pokrito kuhamo 15 minut. Nato postopoma dodajamo drobtine, da se omaka rahlo zgosti. Na koncu potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo s kosom belega kruha in kozarcem dobrega vina. Res prav primerno za dopust, pa tudi sicer za obujanje spominov!
Kategorije
Oglejte si