
PAELLA Z MORSKIMI SADEŽI
Paella z morskimi sadeži je ena najbolj znanih španskih jed, ki prihaja iz Valencie.
Valencijci paello štejejo za enega od svojih identifikacijskih simbolov. Pripravljajo jo v posebni ponvi, po kateri je dobila ime, in jo v njej tudi postrežejo. Za domače potrebe pa jo lahko pripravimo tudi v pečici. Več takšnih jedi lahko najdete s klikom na to povezavo.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
200 g riža
Paket zamrznjenih morskih sadežev
8 škampov
1 čebula
Žafran
Bučke, korenje, koruza... kar je pri roki
Žlica paradižnikove mezge
2 stroka česna
2 žlički Biogette
Bio mediteranska sol
Olivno olje
Limona
Priprava
Žafran namočimo v malo vroče vode. Na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo in čisto na koncu še česen, nato dodamo odmrznjene in odcejene morske sadeže. Prepražimo. Dodamo zelenjavo, paradižnikovo mezgo, žafran in še malo popražimo. Zelenjavo dodajamo postopno glede na potreben čas kuhanja.
Medtem v loncu zavremo liter vode z dvema žličkama Biogette, oziroma če bo potrebno, še več. S to jušno osnovo bomo zalivali paello. V ponev dodamo riž in popražimo, da postekleni. Nato postopoma zalivamo z Biogetto in vodo, tako da se riž lepo skuha. Vmes večkrat pomešamo. Lahko pa paello zapečemo tudi v pečici.
Škampe začinimo z Bio mediteransko soljo in jih posebej popečemo na olivnem olju. Na koncu jih naložimo na vrh paelle. Zraven ponudimo rezine limone.
Kategorije
Oglejte si