Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
PAELLA Z MORSKIMI SADEŽI
PAELLA Z MORSKIMI SADEŽI

PAELLA Z MORSKIMI SADEŽI

Paella z morskimi sadeži je ena najbolj znanih španskih jed, ki prihaja iz Valencie.

Valencijci paello štejejo za enega od svojih identifikacijskih simbolov. Pripravljajo jo v posebni ponvi, po kateri je dobila ime, in jo v njej tudi postrežejo. Za domače potrebe pa jo lahko pripravimo tudi v pečici. Več takšnih jedi lahko najdete s klikom na to povezavo.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Kuhanje, Praženje
40 min

Sestavine

200 g riža
Paket zamrznjenih morskih sadežev
8 škampov
1 čebula
Žafran
Bučke, korenje, koruza... kar je pri roki
Žlica paradižnikove mezge
2 stroka česna
2 žlički Biogette
Bio mediteranska sol
Olivno olje
Limona

Priprava

Žafran namočimo v malo vroče vode. Na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo in čisto na koncu še česen, nato dodamo odmrznjene in odcejene morske sadeže. Prepražimo. Dodamo zelenjavo, paradižnikovo mezgo, žafran in še malo popražimo. Zelenjavo dodajamo postopno glede na potreben čas kuhanja.

Medtem v loncu zavremo liter vode z dvema žličkama Biogette, oziroma če bo potrebno, še več. S to jušno osnovo bomo zalivali paello. V ponev dodamo riž in popražimo, da postekleni. Nato postopoma zalivamo z Biogetto in vodo, tako da se riž lepo skuha. Vmes večkrat pomešamo. Lahko pa paello zapečemo tudi v pečici.

Škampe začinimo z Bio mediteransko soljo in jih posebej popečemo na olivnem olju. Na koncu jih naložimo na vrh paelle. Zraven ponudimo rezine limone.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

PAELLA Z MORSKIMI SADEŽI

Bio mediteranska sol

5,50 

biogetta

Biogetta

5,60 28,56 

Oglejte si

Podobne recepte

RIŽOTA Z BUČO
30 min
Kuhanje
Buče so nam na voljo celo jesen in zimo. Iz njih lahko pripravimo veliko okusnih jedi, tudi odlično in okusno...
BRANCIN, PEČEN V SOLI
50 min
Pečenje
Brancin, pečen v soli je izredno okusen, saj se meso lepo enakomerno speče, obenem pa ostane sočno in nežno. Poleg...
KOZICE NA BUZARO
30 min
Kuhanje
Kozice na buzaro vedno pripravljam na morju. Tam je kozice najlažje očistiti, pa tudi nekako sodijo na dopust. Omaka je...