Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
PEČENE SARDELE
PEČENE SARDELE

PEČENE SARDELE

Pečene sardele so ene mojih najljubših rib,

sploh če si jih pripravimo na morju. No, ampak tudi doma si jih lahko večkrat privoščimo, saj so zelo zdrave. Manjše ribe, med katere spadajo sardele, skuše, mol, cipelj, orada, morski list itd. namreč vsebujejo manj škodljivih onesnaževal iz morja. Več morskih jedi lahko najdete s klikom na to povezavo.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Pečenje
40 min

Sestavine

1 kg sardel
1 žlica moke
1 žlička
Bio mediteranske soli
Olje za ponev

Priprava

Sardele očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačo. V skledi jih začinimo z Bio mediteransko soljo in zmešamo z moko. Nato odvečno moko otresemo (na primer na cedilu) in jih po obeh straneh popečemo v olju, da so lepo zlato rjave. Lahko jih popečemo tudi na žaru ali v rebrasti ponvi, kar je še bolj zdravo. V tem primeru ne uporabimo moke, ampak sardele samo začinimo z Bio mediteransko soljo in premažemo z oljčnim oljem.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

PEČENE SARDELE

Bio mediteranska sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

BRANCIN, PEČEN V SOLI
50 min
Pečenje
Brancin, pečen v soli je izredno okusen, saj se meso lepo enakomerno speče, obenem pa ostane sočno in nežno. Poleg...
KOZICE NA BUZARO
30 min
Kuhanje
Kozice na buzaro vedno pripravljam na morju. Tam je kozice najlažje očistiti, pa tudi nekako sodijo na dopust. Omaka je...
POPEČEN LOSOS S KOROMAČEVO SOLATO
30 min
Pečenje
Ali veš, da losos vsebuje veliko ribjega olja in tako ugodno vpliva na našo kožo, kosti, imunski sitem, na zobe...