
PEČENE SARDELE
Pečene sardele so ene mojih najljubših rib,
sploh če si jih pripravimo na morju. No, ampak tudi doma si jih lahko večkrat privoščimo, saj so zelo zdrave. Manjše ribe, med katere spadajo sardele, skuše, mol, cipelj, orada, morski list itd. namreč vsebujejo manj škodljivih onesnaževal iz morja. Več morskih jedi lahko najdete s klikom na to povezavo.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
1 kg sardel
1 žlica moke
1 žlička
Bio mediteranske soli
Olje za ponev
Priprava
Sardele očistimo, operemo in osušimo s papirnato brisačo. V skledi jih začinimo z Bio mediteransko soljo in zmešamo z moko. Nato odvečno moko otresemo (na primer na cedilu) in jih po obeh straneh popečemo v olju, da so lepo zlato rjave. Lahko jih popečemo tudi na žaru ali v rebrasti ponvi, kar je še bolj zdravo. V tem primeru ne uporabimo moke, ampak sardele samo začinimo z Bio mediteransko soljo in premažemo z oljčnim oljem.
Kategorije
Oglejte si