
BURRATA S PRŠUTOM IN PARADIŽNIKOM
Burrata s pršutom in paradižnikom je zagotovo ena od najbolj priljubljenih večerij pri nas doma. Enostavna priprava, okus pa vrhunski. Pripravi se na to, da bodo vsi občudovali tvoje kuharske spretnosti. Burrata sir je podoben mozzarelli, vendar je še bolj kremast in meni se zdi veliko okusnejši, sploh v tej kombinaciji. Če ga ne dobiš, bo tudi dobra bivolja mozzarella čisto ok.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
Cca 300 g Burrata sira 200 g pršuta
200 g češnjevih paradižnikov
Oljčno olje
Bio mediteranska sol
Priprava
Češnjeve paradižnike prerežemo na pol in jih razporedimo na večji krožnik ali lep pladenj. Na vmesne prostore razporedimo rezine pršuta, ki jih zvijemo v nekakšne kupčke. Nazadnje razporedimo še burrato, ki jo kar z roko natrgamo na za grižljaj velike kose. Začinimo z Bio mediteransko soljo, vendar ne preveč, ker je že pršut slan, in radodarno pokapljamo z dobrim oljčnim oljem. Zraven se prileže kos kruha in kozarec dobrega vina, ker je ta jed pravo razvajanje za naše brbončice.
Kategorije
Oglejte si