EKSOTIČNI MLEČNI RIŽ
Včasih za spremembo običajen mlečni riž začinim s kardamomom, limeto in cimetom. Na ta način običajna jed, takoj postane nekaj čisto posebnega.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
50 g masla
200 g riža (arborio)
2 konzervi polnomastnega kokosovega mleka
1 dl sladke smetane
3 žlice sladkorja
Ščepec Bio brusnične soli
Pol cimetove palčke
4 cele kardamome (ali velik ščep mletega)
1 vaniljev strok
1 limona ali limeta
Priprava
Vaniljev strok prepolovimo in z nožem postrgamo semena, ki jih prihranimo. V ponvi na maslu na kratko prepražimo vaniljev strok, cimet in kardamom. Ko zadiši, prilijemo kokosovo mleko, sladko smetano, sladkor, vaniljeva semena in zavremo. Dodamo riž, naribano limonino lupinico in ščepec Bio brusnične soli. Na nizkem ognju kuhamo 15 minut, da se riž skuha. Občasno pomešamo. Na koncu odstranimo cimet, kardamom in vaniljev strok.
Kategorije
Oglejte si