Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
ŠMORN Z BUČO
šmorn z bučo

ŠMORN Z BUČO

Vedno rada preizkušam nove recepte ali pa naredim stare recepte bolj zdrave. Enkrat sem poskusila narediti šmorn z bučo in naša dva ga od takrat naravnost obožujeta. Z enako maso lahko narediš tudi ameriške palačinke. V tem primeru stepeš rumenjake s sladkorjem in jim dodaš ostale sestavine. Dodaš tudi pecilni prašek. Posebej stepeš še beljake in jih na koncu previdno vmešaš v maso.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Pečenje
20 min

Sestavine

0,5 kg buče
3 jajca
1 dl mleka
Vanilijev ekstrakt ali vanilijev sladkor
Cca 300 g moke
Sladkor v prahu

Priprava

Katerokoli bučo, najboljše pa so muškatne ali hokaido, narežemo na kocke in jo v rahlo slani vodi skuhamo do mehkega – kakšnih 10 do 15 minut. Dobro odcedimo in ohladimo. Nato jo zmiksamo s paličnim mešalnikom in ji dodamo jajca, mleko, vanilijo in moko. Dobro premešamo, da ni nobenih grudic. Testo mora biti precej gosto, bolj kot za palačinke. Če ti je všeč, lahko dodaš tudi predhodno v rum namočene rozine. Če hočeš bolj rahel šmorn, posebej stepeš beljake in jih previdno vmešaš v maso, da postane gladka. Lahko ga narediš kot šmorn, ali pa kot debelejšo palačinko, ki jo razrežeš ali natrgaš. Testa nič ne sladkam, zato pa šmorn posujem s sladkorjem v prahu, ki mu primešam žličko cimeta. Vrhunska kombinacija!

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Oglejte si

Podobne recepte

Krofi malo drugače
min
Praženje
Bliža se pustni čas in v teh dneh ne smejo manjkati pustni krofi.  Tokrat vam ponujamo recept kako jih pripraviti...
PIRIN NARASTEK Z MALINOVO OMAKO
75 min
Kuhanje, Pečenje
Odličen pirin narastek z malinovo omako je zelo hranljiv, nasiten in otroci ga imajo strašno radi. Še posebej, če ga...
Muffini z bio brusnicami v prahu
40 min
Pečenje
Muffini so sladica, ki jo otroci obožujejo. Lahko jih tudi sami pripravijo, saj so res enostavni. Sestavine se merijo s...