
ŠMORN Z BUČO
Vedno rada preizkušam nove recepte ali pa naredim stare recepte bolj zdrave. Enkrat sem poskusila narediti šmorn z bučo in naša dva ga od takrat naravnost obožujeta. Z enako maso lahko narediš tudi ameriške palačinke. V tem primeru stepeš rumenjake s sladkorjem in jim dodaš ostale sestavine. Dodaš tudi pecilni prašek. Posebej stepeš še beljake in jih na koncu previdno vmešaš v maso.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
0,5 kg buče
3 jajca
1 dl mleka
Vanilijev ekstrakt ali vanilijev sladkor
Cca 300 g moke
Sladkor v prahu
Priprava
Katerokoli bučo, najboljše pa so muškatne ali hokaido, narežemo na kocke in jo v rahlo slani vodi skuhamo do mehkega – kakšnih 10 do 15 minut. Dobro odcedimo in ohladimo. Nato jo zmiksamo s paličnim mešalnikom in ji dodamo jajca, mleko, vanilijo in moko. Dobro premešamo, da ni nobenih grudic. Testo mora biti precej gosto, bolj kot za palačinke. Če ti je všeč, lahko dodaš tudi predhodno v rum namočene rozine. Če hočeš bolj rahel šmorn, posebej stepeš beljake in jih previdno vmešaš v maso, da postane gladka. Lahko ga narediš kot šmorn, ali pa kot debelejšo palačinko, ki jo razrežeš ali natrgaš. Testa nič ne sladkam, zato pa šmorn posujem s sladkorjem v prahu, ki mu primešam žličko cimeta. Vrhunska kombinacija!
Kategorije
Oglejte si