
LEŠNIKOVI PIŠKOTI
Lešnikovi piškoti so odlična sladica, ki jo lahko pripravite za svoje najbližje. Večkrat jih pečeva z mojim najmlajšim. Pravzaprav je večinoma on zaslužen za peko, jaz samo malo pomagam. So neverjetno krhki in mehki, še bolj pa okusni in enostavni za pripravo. Namesto lešnikov lahko testu dodamo cimet in spečemo cimetove zvezdice.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
300 g moke
200 g masla
100 g sladkorja
1 vanilin sladkor
1 jajce
100 g mletih lešnikov
Kisla marmelada, npr. ribezova, višnjeva...
Priprava
Iz vseh sestavin razen marmelade zamesimo testo, ki ga zavijemo v folijo ali plastično vrečko in pustimo vsaj pol ure počivati v hladilniku. Nato z rokami oblikujemo kroglice, jih malo sploščimo in s prstom vanje pritisnemo luknjo za marmelado. Če je marmelada trda, jo zmešamo z malo vode, tako da jo lažje z žličko nadevamo v vdolbino na piškotih. Pečemo dobrih 15 minut pri 180 stopinjah.
Kategorije
Oglejte si