GOVEDINA V ZELENJAVNI OMAKI Z BIO BRUSNIČNO SOLJO
Govedina v zelenjavni omaki z Bio Brusnično soljo
zahteva nekaj več časa za kuhanje, zato pa je govedina v slastni omaki res nežna in mehka. Tudi v tem receptu lahko zelenjavo »skriješ«, tako da omako na koncu spasiraš. Nihče ne bo niti pomislil, da je tako dobra omaka lahko pripravljena iz zelenjave.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
500 g govejega mesa
1 čebula
Različna zelenjava (korenček, por, zelena, paprika)
1/2 lončka kisle smetane
2 kisli kumarici
1 žlička dijonske gorčice
Pol žličke Bio brusnične soli
Malo ingverja v prahu
Žlica olivnega olja
Priprava
Meso narežemo na kocke ter drobno sesekljamo čebulo in zelenjavo. V posodo vlijemo olje in dodamo meso, čebulo in zelenjavo. Zalijemo z 2 dl vrele vode, v katero smo vmešali pol žličke Bio brusnične soli. Posodo pokrijemo in počasi dušimo cca 2 uri, da je meso mehko in se zelenjava in čebula razpustita in zgostita omako. Proti koncu kuhanja dodamo naribani kumarici, gorčico, ingverjev prah in kislo smetano. Kuhamo 10 minut in nato pustimo še 10 minut počivati, preden postrežemo. Kot prilogo lahko pripravimo riž, testenine, njoke, pire krompir... in seveda skledo solate.
Kategorije
Oglejte si