Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
GOVEDINA V ZELENJAVNI OMAKI Z BIO BRUSNIČNO SOLJO
GOVEDINA V ZELENJAVNI OMAKI Z BIO BRUSNIČNO SOLJO

GOVEDINA V ZELENJAVNI OMAKI Z BIO BRUSNIČNO SOLJO

Govedina v zelenjavni omaki z Bio Brusnično soljo

zahteva nekaj več časa za kuhanje, zato pa je govedina v slastni omaki res nežna in mehka. Tudi v tem receptu lahko zelenjavo »skriješ«, tako da omako na koncu spasiraš. Nihče ne bo niti pomislil, da je tako dobra omaka lahko pripravljena iz zelenjave.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Kuhanje
135 min

Sestavine

500 g govejega mesa
1 čebula
Različna zelenjava (korenček, por, zelena, paprika)
1/2 lončka kisle smetane
2 kisli kumarici
1 žlička dijonske gorčice
Pol žličke Bio brusnične soli
Malo ingverja v prahu
Žlica olivnega olja

Priprava

Meso narežemo na kocke ter drobno sesekljamo čebulo in zelenjavo. V posodo vlijemo olje in dodamo meso, čebulo in zelenjavo. Zalijemo z 2 dl vrele vode, v katero smo vmešali pol žličke Bio brusnične soli. Posodo pokrijemo in počasi dušimo cca 2 uri, da je meso mehko in se zelenjava in čebula razpustita in zgostita omako. Proti koncu kuhanja dodamo naribani kumarici, gorčico, ingverjev prah in kislo smetano. Kuhamo 10 minut in nato pustimo še 10 minut počivati, preden postrežemo. Kot prilogo lahko pripravimo riž, testenine, njoke, pire krompir... in seveda skledo solate.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

GOVEDINA V ZELENJAVNI OMAKI Z BIO BRUSNIČNO SOLJO

Bio brusnična sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

BARBIOQ PERUTNIČKE
40 min
Pečenje
BarBioQ perutničke so idealne za piknike, saj jih imajo vsi radi. Zakaj si jih ne bi privoščili tudi pozimi, skoraj...
RIČET S PREKAJENIM MESOM
60 min
Kuhanje
Ričet s prekajenim mesom je enostavna, hkrati pa bogata in nasitna enolončnica, ki jo običajno ponudimo s kosom kruha. Največ...
PEČEN PIŠČANEC Z MEDOM IN
130 min
Pečenje
Piščanec z medom in Bio konopljino soljo je nekaj posebnega, zato je primeren tudi za kakšne posebne priložnosti, ko se želiš...