
ZREZKI V PEHTRANOVI OMAKI
Če uporabljaš pehtran samo za sladke jedi, ti priporočam, da ga preizkusiš še pri tem receptu: zrezki v pehtranovi omaki, v tej slastni omaki, ki prebudi vse brbončice. Preizkusi enega od mojih najljubših receptov, za katerega potrebuješ le 5 sestavin!
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
4 piščančji ali puranji zrezki
Olje ali mast
2 čebuli
2 dl sladke smetane
Pehtran
Biogetta
Priprava
Zrezke opečemo v vroči ponvi na malo maščobe in jih prestavimo na krožnik. V isti ponvi prepražimo sesekljano čebulo, da postekleni. Če je potrebno, dodamo še malo maščobe. Nato v ponev vrnemo zrezke skupaj s sokom, ki se je izcedil iz njih. Dodamo veliko žlico suhega pehtrana ali pa 3-4 vejice svežega, če ga imamo. Začinimo z 1 majhno žličko Biogette. Zalijemo z 1 dl vode in zrezke dušimo 15 minut.
Nato dodamo sladko smetano in še malo pokuhamo. Če ne želimo koščkov čebule v omaki, vzamemo zrezke spet iz ponve (vejice pehtrana tudi, če jih imamo) in omako prepasiramo. Zraven ponudimo njoke, riž, testenine ali pire krompir.
Kategorije
Oglejte si