Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
ZREZKI V PEHTRANOVI OMAKI
ZREZKI V PEHTRANOVI OMAKI

ZREZKI V PEHTRANOVI OMAKI

Če uporabljaš pehtran samo za sladke jedi, ti priporočam, da ga preizkusiš še pri tem receptu: zrezki v pehtranovi omaki, v tej slastni omaki, ki prebudi vse brbončice. Preizkusi enega od mojih najljubših receptov, za katerega potrebuješ le 5 sestavin!

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Kuhanje, Praženje
50 min

Sestavine

4 piščančji ali puranji zrezki
Olje ali mast
2 čebuli
2 dl sladke smetane
Pehtran
Biogetta

Priprava

Zrezke opečemo v vroči ponvi na malo maščobe in jih prestavimo na krožnik. V isti ponvi prepražimo sesekljano čebulo, da postekleni. Če je potrebno, dodamo še malo maščobe. Nato v ponev vrnemo zrezke skupaj s sokom, ki se je izcedil iz njih. Dodamo veliko žlico suhega pehtrana ali pa 3-4 vejice svežega, če ga imamo. Začinimo z 1 majhno žličko Biogette. Zalijemo z 1 dl vode in zrezke dušimo 15 minut.

Nato dodamo sladko smetano in še malo pokuhamo. Če ne želimo koščkov čebule v omaki, vzamemo zrezke spet iz ponve (vejice pehtrana tudi, če jih imamo) in omako prepasiramo. Zraven ponudimo njoke, riž, testenine ali pire krompir.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

ZREZKI V PEHTRANOVI OMAKI

biogetta

Biogetta

5,60 28,56 

Oglejte si

Podobne recepte

BARBIOQ PERUTNIČKE
40 min
Pečenje
BarBioQ perutničke so idealne za piknike, saj jih imajo vsi radi. Zakaj si jih ne bi privoščili tudi pozimi, skoraj...
RIČET S PREKAJENIM MESOM
60 min
Kuhanje
Ričet s prekajenim mesom je enostavna, hkrati pa bogata in nasitna enolončnica, ki jo običajno ponudimo s kosom kruha. Največ...
PEČEN PIŠČANEC Z MEDOM IN
130 min
Pečenje
Piščanec z medom in Bio konopljino soljo je nekaj posebnega, zato je primeren tudi za kakšne posebne priložnosti, ko se želiš...