
BARBIOQ REBRCA IZ PEČICE
Barbioq rebrca iz pečice specialiteta je zelo enostavna za pripravo, moramo pa ji dati nekaj več časa v pečici. Verjemi mi, na koncu je trud bogato poplačan!
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
4
Pečenje
190 min
Sestavine
Kos svinjskih reber (tudi goveje so zelo dobre), cca 1,2 kg
Olje ali mast za pekač
1 dl belega vina
3-4 žličke BarBioQ začimbne mešanice
Priprava
Rebra v pekaču namastimo in jih radodarno natremo z BarBioQ začimbno mešanico. Zalijemo z vinom in pokrito pečemo prve pol ure na 200°C, nato pa temperaturo znižamo na 150°C in pečemo še tri ure. Približno vsako uro rebra obrnemo, da bodo še bolj sočna. To je res vrhunska pojedina! Sok od pečenja prelij čez meso in čez prilogo, vsi za mizo ti bodo hvaležni.
Kategorije
Oglejte si
Podobne recepte
40 min
Pečenje
BarBioQ perutničke so idealne za piknike, saj jih imajo vsi radi. Zakaj si jih ne bi privoščili tudi pozimi, skoraj...
60 min
Kuhanje
Ričet s prekajenim mesom je enostavna, hkrati pa bogata in nasitna enolončnica, ki jo običajno ponudimo s kosom kruha. Največ...
130 min
Pečenje
Piščanec z medom in Bio konopljino soljo je nekaj posebnega, zato je primeren tudi za kakšne posebne priložnosti, ko se želiš...