Krofi malo drugače
Bliža se pustni čas in v teh dneh ne smejo manjkati pustni krofi. Tokrat vam ponujamo recept kako jih pripraviti malo drugače.
Prijetno pustno rajanje!
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
350 g pirine več namenske moke
2 jajci (rumenjak)
2 zavojčka vaniljevega sladkorja
1 veliko žlico rjavega sladkorja
2 ščepca soli
1 dl sladke smetane
30 g masla
Limonino lupinico
½ zavitka kvasa, 1 dl mleka
½ l olja za cvrtje
Priprava
Pripravimo kvasni nastavek (kvas, mleko in pol žličke sladkorja). Med tem ko čakamo, da kvas začne delovati, presejemo pirino moko in jo damo na toplo. Nato v sredini naredimo jamico in vanjo damo 2 rumenjaka, raztaljeno maslo, sladkor, sol, sladko smetano in naribano limonino lupinico. Vse s kuhalnico stepamo v testo, da se loči od posode. Bolj kot bo testo rahlo, bolj bodo rahli tudi krofi. Gladko testo pokrijemo s prtom in pustimo vzhajati.
Ko je dovolj vzhajano, iz njega oblikujemo kroglice in ponovno pustimo da vzhajajo. Segrejemo olje v globoki posodi in ko je dovolj vroče vanj položimo krofe in pokrijemo. Pečemo cca 2 minuti, nato odkrijemo in obrnemo, ter na drugi strani spečemo v odkriti posodi. Ogenj naj bo zmeren, ne premočan, da se ne zažgejo.
Pečene krofe odcedimo in napolnimo…..z medom oziroma MED IN POL. Izbiramo lahko med brusnico (bolj sadnega okusa) ali pa ČOKO MEDOM. Med v kozarčku postavimo v toplo vodo, da se zmehča in z njim napolnimo krofe.
Presenetite letos z novim okusom krofov.
Kategorije
Oglejte si


