
LEČINI SVEDRČKI Z REGRATOM
Čeprav je regrat že star znanec naših pomladanskih jedilnikov, ga še nismo udomačili in ga še vedno nabiramo v naravi. Regrat sodi med zdravilne rastline in njegovo delovanje je že dobro raziskano. Vsebuje veliko vitamina A in K ter magnezij, železo, mangan, molibden. Razveseli nas kot prva pomladna solata, nato pa nanj pozabimo do naslednje pomladi. Zaradi njegovega učinkovanja bi bilo priporočljivo, da ga uživamo pogosteje, saj razstruplja, poživlja in vrača moč, izboljšuje presnovo, čisti sluznico dihal in prebavil, pospešuje izločanje žolča in vseh žlez.
V naravno fermentiranem namazu Rumeni cvet ga lahko uživamo vse leto in zaradi fermentacije dodobra izkoristimo vse njegove zdravilne lastnosti.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
300 g Biogetta lečinih testenin
60 g fermentiranega namaza iz regrata in sončnic Rumeni cvet
1 dl sladke smetane (nadomestimo lahko z rastlinsko, npr. ovseno)
Priprava
Lečine testenine Biogetta 2 do 3 minute kuhamo v slanem kropu. V ponvi zmešamo 60 g fermentiranega namaza Rumeni cvet iz regrata in sončnic s smetano, da dobimo gladko omako. Testenine odcedimo in vroče dodamo v ponev z omako. Premešamo in po potrebi dosolimo, uporabimo lahko Bio mediteransko zeliščno sol. Jed takoj postrežemo. Če je potrebno, lahko nekoliko dogrejemo, vendar ne kuhamo, da ohranimo jed polnovredno.
Kategorije
Oglejte si