REGRAT S SLANINO IN JAJČKO
Na regrat s slanino spomladi vedno komaj čakam. Je ena od prvih rastlin, ki jo začnemo nabirati in dobrodošla sprememba zimski prehrani. Skupaj z jajčko in slanino, ki ju še tople potresemo po regratu, pa je res enkratna malica ali večerja. Jeseni lahko na enak način pripraviš rdeči radič.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
300 g regrata
1 krompir
3 jajčka
1 strok česna
1 žlica ocvirkov v masti
100 g slanine
Bučno olje
Jabolčni kis
Bio brusnična sol
Priprava
Krompir olupimo, narežemo na drobne kocke in skuhamo do mehkega. Očiščen in opran regrat po potrebi narežemo in damo v večjo skledo. Česen drobno sesekljamo in dodamo regratu. Jajčka skuhamo v trdo 10 minut in olupimo. Slanino drobno narežemo in skupaj z ocvirki popražimo, da postane hrustljava.
Še vroč krompir in slanino z ocvirki dodamo regratu, lahko prilijemo tudi malo vode od krompirja. Dodamo malo bučnega olja in kis, začinimo z Bio brusnično soljo in premešamo. Po vrhu narežemo trdo kuhana jajčka. Res zanimiva in za spremembo topla solata!
Kategorije
Oglejte si