ŠPINAČA S PINJOLAMI IN PARMEZANOM
Špinača s pinjolami je bogata z antioksidanti, flavonoidi in karotenoidi, zato pomaga pri preprečevanju bolezni povezanih z oksidativnim stresom, predvsem bolezni ožilja, kot sta ateroskleroza in zvišan krvni pritisk. Seveda pa imamo največ od nje, če jo pripravimo svežo, in s tole okusno solato zagotovo ne moreš zgrešiti.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
4
Brez kuhanja
15 min
Sestavine
400 g mlade špinače
50 g pinjol
100 g parmezana
Oljčno olje
Balzamični kis
Poper
Bio brusnična sol
Priprava
Špinačo operemo in dobro odcedimo. Pinjole suho prepražimo v ponvi, da svetlo porjavijo. Špinačo začinimo z Bio brusnično soljo, poprom, oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Dodamo pinjole in dobro premešamo. Posujemo z na rezine naribanim parmezanom.
Kategorije
Oglejte si
Podobne recepte
20 min
Kuhanje
Na regrat s slanino spomladi vedno komaj čakam. Je ena od prvih rastlin, ki jo začnemo nabirati in dobrodošla sprememba...
15 min
Brez kuhanja
Poleti, ko je stročjega fižola v izobilju, včasih že ne vemo več, kaj bi še pripravili. Recept za stročji fižol...
15 min
Brez kuhanja
Tzatziki je vedno super, pohvalijo ga celo tisti, ki sicer ne marajo kumaric. To je značilna grška jed, ki jo...