Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
ŠPINAČA S PINJOLAMI IN PARMEZANOM
ŠPINAČA S PINJOLAMI IN PARMEZANOM

ŠPINAČA S PINJOLAMI IN PARMEZANOM

Špinača s pinjolami je bogata z antioksidanti, flavonoidi in karotenoidi, zato pomaga pri preprečevanju bolezni povezanih z oksidativnim stresom, predvsem bolezni ožilja, kot sta ateroskleroza in zvišan krvni pritisk. Seveda pa imamo največ od nje, če jo pripravimo svežo, in s tole okusno solato zagotovo ne moreš zgrešiti.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Brez kuhanja
15 min

Sestavine

400 g mlade špinače
50 g pinjol
100 g parmezana
Oljčno olje
Balzamični kis
Poper
Bio brusnična sol

Priprava

Špinačo operemo in dobro odcedimo. Pinjole suho prepražimo v ponvi, da svetlo porjavijo. Špinačo začinimo z Bio brusnično soljo, poprom, oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Dodamo pinjole in dobro premešamo. Posujemo z na rezine naribanim parmezanom.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

ŠPINAČA S PINJOLAMI IN PARMEZANOM

Bio brusnična sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

REGRAT S SLANINO
20 min
Kuhanje
Na regrat s slanino spomladi vedno komaj čakam. Je ena od prvih rastlin, ki jo začnemo nabirati in dobrodošla sprememba...
STROČJI FIŽOL V SOLATI S FETA SIROM
15 min
Brez kuhanja
Poleti, ko je stročjega fižola v izobilju, včasih že ne vemo več, kaj bi še pripravili. Recept za stročji fižol...
TZATZIKI
15 min
Brez kuhanja
Tzatziki je vedno super, pohvalijo ga celo tisti, ki sicer ne marajo kumaric. To je značilna grška jed, ki jo...