
SOLATA Z GOVEDINO, KROMPIRJEM IN TOPINAMBURJEM
Ti govedina iz juhe ne gre preveč v slast? Nikar je ne zavrzi, raje za večerjo pripravi tole: solata z govedino, ki je zelo okusna. Pri moji stari mami smo temu rekli »esihflajš«. Topinambur je dobrodošla popestritev, lahko pa ga mirne duše izpustiš.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
Kuhana govedina iz juhe
4 krompirji (ali 8, če nimaš topinamburja)
Enaka količina topinamburja
1 čebula
1-2 žlici majoneze
Bučno olje
Jabolčni kis
Poper
Bio provansalska sol
Priprava
Cel krompir skuhamo in malo ohladimo. Kuha se približno 1 uro. Hladno kuhano govedino narežemo na drobne koščke, olupljen kuhan krompir in olupljen svež topinambur pa na rezine. Dodamo narezano čebulo, majonezo, bučno olje, kis, Bio provansalsko sol, poper in malo vode. Premešamo in pustimo stati 5 minut. Če krompir popije ves kis in vodo, ju po potrebi dodamo. Z užitkom pospravimo, lahko z rezino kruha.
Kategorije
Oglejte si