Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
PEČENO SVINJSKO PLEČE IZ PEČICE
POČASI PEČENO SVINJSKO PLEČE IZ PEČICE

PEČENO SVINJSKO PLEČE IZ PEČICE

Pečeno svinjsko pleče nas je vse čisto navdušilo.

Priprava je res hitra in enostavna, le peče se več ur. Končni rezultat je absolutno vreden vsega tega časa. Lahko ga pripraviš kot običajno s prilogo, ali narediš tako popularne »pulled pork« hamburgerje (recept tukaj) in še marsikaj. Ostanke spraviš v hladilnik in naslednji dan pripraviš slastne sendviče – možnosti je res veliko in vse so nadvse okusne. Z eno peko imaš hrane za več dni…

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

8
Pečenje
370 min

Sestavine

Svinjsko pleče (cel kos)
Olje ali mast
2 žlici BarBioQ

Priprava

Meso sobne temperature postavimo v naoljen pekač in ga natremo z maščobo. Nato ga radodarno posujemo z BarBioQ začimbno mešanico in jo vtremo v meso. Pokrijemo z alu folijo in postavimo v pečico, segreto na 200°C. Po pol ure temperaturo znižamo na 130°C in pečemo cca 6 ur. Vsako uro meso obrnemo, da bo lepo sočno. Zadnjo uro pečenja folijo odstranimo. Ko je pečeno, ga spet pokrijemo s folijo in pustimo 15 minut počivati. Meso je tako mehko, da se kar topi v ustih, razdrobimo ga lahko kar z vilicami – od tod verjetno ime pulled pork. Če ga še prelijemo s sokom od pečenja, je to čista zmaga. Zraven lahko pripravimo pečen krompir in solato, ali kakšno drugo prilogo po želji.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

PEČENO SVINJSKO PLEČE IZ PEČICE

BarBioQ + Darilo

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

BARBIOQ PERUTNIČKE
40 min
Pečenje
BarBioQ perutničke so idealne za piknike, saj jih imajo vsi radi. Zakaj si jih ne bi privoščili tudi pozimi, skoraj...
RIČET S PREKAJENIM MESOM
60 min
Kuhanje
Ričet s prekajenim mesom je enostavna, hkrati pa bogata in nasitna enolončnica, ki jo običajno ponudimo s kosom kruha. Največ...
PEČEN PIŠČANEC Z MEDOM IN
130 min
Pečenje
Piščanec z medom in Bio konopljino soljo je nekaj posebnega, zato je primeren tudi za kakšne posebne priložnosti, ko se želiš...