
PEČENO SVINJSKO PLEČE IZ PEČICE
Pečeno svinjsko pleče nas je vse čisto navdušilo.
Priprava je res hitra in enostavna, le peče se več ur. Končni rezultat je absolutno vreden vsega tega časa. Lahko ga pripraviš kot običajno s prilogo, ali narediš tako popularne »pulled pork« hamburgerje (recept tukaj) in še marsikaj. Ostanke spraviš v hladilnik in naslednji dan pripraviš slastne sendviče – možnosti je res veliko in vse so nadvse okusne. Z eno peko imaš hrane za več dni…
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
Svinjsko pleče (cel kos)
Olje ali mast
2 žlici BarBioQ
Priprava
Meso sobne temperature postavimo v naoljen pekač in ga natremo z maščobo. Nato ga radodarno posujemo z BarBioQ začimbno mešanico in jo vtremo v meso. Pokrijemo z alu folijo in postavimo v pečico, segreto na 200°C. Po pol ure temperaturo znižamo na 130°C in pečemo cca 6 ur. Vsako uro meso obrnemo, da bo lepo sočno. Zadnjo uro pečenja folijo odstranimo. Ko je pečeno, ga spet pokrijemo s folijo in pustimo 15 minut počivati. Meso je tako mehko, da se kar topi v ustih, razdrobimo ga lahko kar z vilicami – od tod verjetno ime pulled pork. Če ga še prelijemo s sokom od pečenja, je to čista zmaga. Zraven lahko pripravimo pečen krompir in solato, ali kakšno drugo prilogo po želji.
Kategorije
Oglejte si