Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
ZREZKI V OMAKI Z ZELENJAVO
ZREZKI V OMAKI Z ZELENJAVO

ZREZKI V OMAKI Z ZELENJAVO

Za zrezki v omaki z zelenjavo

so najboljši goveji zrezki, vendar je zanje potreben daljši čas kuhanja – dobro uro. Med tednom jih zato večkrat nadomestim s puranom ali piščancem, ki sta bistveno prej pripravljena.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Kuhanje, Praženje
90 min

Sestavine

4 zrezki
2 žlici olja ali masti
1 dl rdečega vina
1 čebula
2 stroka česna
2 korenčka
1 skodelica graha
1 rdeča paprika
0,5 gomolja zelene
1 žlička moke za zgostitev (po želji)
lovor
Bio provansalska sol ali Biogetta

Priprava

Zrezke popečemo na vroči maščobi po obeh straneh. Če pripravljamo goveje zrezke, jih pred tem še potolčemo. Odstranimo jih iz ponve in v njej popražimo sesekljano čebulo. Če je potrebno, dodamo še malo maščobe. Proti koncu praženja dodamo sesekljan česen in vrnemo zrezke v ponev. Zalijemo z rdečim vinom in pokuhamo, da povsem izpari. Goveje zrezke dušimo kakšno uro in ves čas po potrebi zalivamo z vodo. Purana in piščanca pa je potrebno dušiti le pol ure.

Nato dodamo v ponev na koščke narezano zelenjavo, razen graha, ki ga dodamo zadnjih 5 minut. Jaz običajno uporabim zamrznjenega, ki je takoj skuhan. Začinimo z lovorjem in Bio provansalsko soljo ali Biogetto, zalijemo z vodo in dušimo še 20 minut. Če želimo gostejšo omako, gladko zmešamo moko z malo vode in jo prilijemo v omako 10 minut pred koncem kuhanja. Zraven zrezkov v omaki z zelenjavo lahko pripravimo riž, kus-kus, testenine, pire krompir... in seveda skledo solate.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

ZREZKI V OMAKI Z ZELENJAVO

Bio provansalska sol

5,50 

biogetta

Biogetta

5,60 28,56 

Oglejte si

Podobne recepte

BARBIOQ PERUTNIČKE
40 min
Pečenje
BarBioQ perutničke so idealne za piknike, saj jih imajo vsi radi. Zakaj si jih ne bi privoščili tudi pozimi, skoraj...
RIČET S PREKAJENIM MESOM
60 min
Kuhanje
Ričet s prekajenim mesom je enostavna, hkrati pa bogata in nasitna enolončnica, ki jo običajno ponudimo s kosom kruha. Največ...
PEČEN PIŠČANEC Z MEDOM IN
130 min
Pečenje
Piščanec z medom in Bio konopljino soljo je nekaj posebnega, zato je primeren tudi za kakšne posebne priložnosti, ko se želiš...