Bio pirine rožice z lanenimi semeni s hitro zelenjavno omako
Testenine so priljubljena jed, saj so hitro pripravljene, kombiniramo pa jih lahko z različnimi omakami in dodatki. Pirini moki smo dodali laneno moko in tako obogatili testenine z omega 3 maščobnimi kislinami, vlakninami, pa tudi z minerali kot so magnezij, fosfor, železo, cink in selen.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
Srednje velika čebula
Dva stroka česna
Ena velika paprika
En velik korenček
Ena manjša bučka
4 veliki paradižniki ali konzerva pelatov
Žlica oljčnega olja
Bio Mediteranska zeliščna sol
Priprava
Na lističe narežemo čebulo in jo na olju popečemo, dodamo na tanke rezine narezan korenček, papriko in bučke. Malo popražimo, dodamo strt česen in ko zadiši, na drobno narezan paradižnik. Začinimo z Bio Mediteransko soljo in dušimo približno 15 minut, da se paradižnik zmehča.
Testenine skuhamo v slanem kropu, odcedimo in stresemo v omako. Dušimo še kakšno minuto, da se prepojijo z omako, nato postrežemo s svežim sesekljanim peteršiljem. Po želji dodamo še parmezan.
Kategorije
Oglejte si