BUČKE V OMAKI S PARADIŽNIKOM
Bučke v omaki s paradižnikom
so odlična, lahka poletna jed, ko so bučke v izobilju. Lahko jih jemo same ali kot prilogo k siru na žaru, k pečenemu mesu ali vegetarijanskim različicam mesa. Jaz si jih najraje potresem z naribanim sirom.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
1-2 večji bučki
1 čebula
3 stroki česna
oljčno olje
5 velikih svežih paradižnikov ali 2 konzervi sesekljanih pelatov
1 žlica paradižnikove mezge
1-2 žlički Bio mediteranske soli
Sveža bazilika ali peteršilj
Priprava
Če imamo večje bučke, jih olupimo, izdolbemo semenje in jih narežemo najprej podolžno na 4 dele in nato počez na rezine. Manjše bučke pa samo narežemo na pol in potem še na rezine.
Čebulo sesekljamo in jo svetlo prepražimo na oljčnem olju. Ob koncu praženja dodamo še česen, da zadiši. Nato dodamo bučke in jih 5 minut med mešanjem dušimo. Dodamo sesekljan svež paradižnik (ali 2 konzervi), paradižnikovo mezgo in Bio mediteransko sol. Na majhnem ognju kuhamo 15-20 minut, da so bučke še malo hrustljave. Potresemo s svežim peteršiljem ali baziliko.
Kategorije
Oglejte si