/
/
/
ŠPARGLJEVA PITA
ŠPARGLJEVA PITA

ŠPARGLJEVA PITA

Špargljeva pita je hitra za pripravo, lahko pa si jo še poenostaviš, če namesto klasičnega testa za pite uporabiš listnato testo. Jaz sem kupila že razvaljanega, z njim obložila pekač in ga po dnu prepikala z vilicami. Lahko pa bi jo pripravila tudi z običajnim krhkim testom za pite.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Pečenje
60 min

Sestavine

250 g špargljev
1 zavitek listnatega testa
500 g albuminske skute
3 žlice kisle smetane
2 jajci
1 žlička Bio provansalske soli

Priprava

Z razvaljanim listnatim ali krhkim testom obložimo okrogel pekač za pite in ga prepikamo z vilicami. Nato zmešamo albuminsko skuto, kislo smetano, jajca in Bio provansalsko sol. Šparglje operemo, odstranimo oleseneli spodnji del in jih narežemo na kolobarje, razen vršičkov.

Kolobarje zmešamo s skutino mešanico in jo prelijemo v pekač z listnatim testom. Če robovi testa gledajo čez pekač, jih zapognemo čez skutino maso. Vršičke položimo na vrh skutine mase v lepem vzorcu. Pito pečemo 45 minut pri 180°C. Odlična je tako topla kot hladna.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

ŠPARGLJEVA PITA

Bio provansalska sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

Popečeni jurčki s parmezanom
20 min
Pečenje
Letos je gob v izobilju, zato si jih lahko privoščimo v najrazličnejših jedeh. Popečeni jurčki s parmezanom so manj znana,...
ZELENJAVA IZ PEČICE S POPEČENIM SIROM
40 min
Pečenje
Zelenjava iz pečice s popečenim sirom je moja izbira, kadar nimam veliko časa. Pripravim si BarBioQ zelenjavo, ki jo spečem...
KARAMELIZIRANA ČEBULA
20 min
Praženje
Karamelizirana čebula je nepogrešljiv dodatek v pravem domačem hamburgerju in sendvičih nasploh, odlična pa je tudi kot priloga k mesu...