
ŠPARGLJEVA PITA
Špargljeva pita je hitra za pripravo, lahko pa si jo še poenostaviš, če namesto klasičnega testa za pite uporabiš listnato testo. Jaz sem kupila že razvaljanega, z njim obložila pekač in ga po dnu prepikala z vilicami. Lahko pa bi jo pripravila tudi z običajnim krhkim testom za pite.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
250 g špargljev
1 zavitek listnatega testa
500 g albuminske skute
3 žlice kisle smetane
2 jajci
1 žlička Bio provansalske soli
Priprava
Z razvaljanim listnatim ali krhkim testom obložimo okrogel pekač za pite in ga prepikamo z vilicami. Nato zmešamo albuminsko skuto, kislo smetano, jajca in Bio provansalsko sol. Šparglje operemo, odstranimo oleseneli spodnji del in jih narežemo na kolobarje, razen vršičkov.
Kolobarje zmešamo s skutino mešanico in jo prelijemo v pekač z listnatim testom. Če robovi testa gledajo čez pekač, jih zapognemo čez skutino maso. Vršičke položimo na vrh skutine mase v lepem vzorcu. Pito pečemo 45 minut pri 180°C. Odlična je tako topla kot hladna.
Kategorije
Oglejte si