
ŠPARGLJI Z JAJCI IN PARMEZANOM
Šparglji z jajci in parmezanom
so izredno okusni, obenem pa tudi zdravi, zato si jih je treba dodobra privoščiti takrat, ko so v sezoni. Ker pa včasih kar zmanjka idej, kako jih pripraviti, sem pripravila tale hitri recept, ki se ga nikoli ne naveličam.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
4
Pečenje
40 min
Sestavine
6 jajc
0,5 kg špargljev
50 g masla
BarBioQ
100 g parmezana
Priprava
Šparglje operemo, jih prelomimo in odstranimo olesenele dele. Na maslu jih 10 minut popečemo na vseh straneh. Nato jih predenemo v podolgovat pekač in jih prelijemo s 6 razžvrkljanimi jajci, ki jih začinimo s pol žličke BarBioQ začimbne mešanice. Posujemo s 100 g naribanega parmezana in za 20 minut postavimo v pečico, segreto na 200°C, da jajca zakrknejo in se sir stopi.
Kategorije
Oglejte si
Podobne recepte
20 min
Pečenje
Letos je gob v izobilju, zato si jih lahko privoščimo v najrazličnejših jedeh. Popečeni jurčki s parmezanom so manj znana,...
40 min
Pečenje
Zelenjava iz pečice s popečenim sirom je moja izbira, kadar nimam veliko časa. Pripravim si BarBioQ zelenjavo, ki jo spečem...
20 min
Praženje
Karamelizirana čebula je nepogrešljiv dodatek v pravem domačem hamburgerju in sendvičih nasploh, odlična pa je tudi kot priloga k mesu...