/
/
/
ŠPARGLJI Z JAJCI IN PARMEZANOM
ŠPARGLJI Z JAJCI IN PARMEZANOM

ŠPARGLJI Z JAJCI IN PARMEZANOM

Šparglji z jajci in parmezanom

so izredno okusni, obenem pa tudi zdravi, zato si jih je treba dodobra privoščiti takrat, ko so v sezoni. Ker pa včasih kar zmanjka idej, kako jih pripraviti, sem pripravila tale hitri recept, ki se ga nikoli ne naveličam.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Pečenje
40 min

Sestavine

6 jajc
0,5 kg špargljev
50 g masla
BarBioQ
100 g parmezana

Priprava

Šparglje operemo, jih prelomimo in odstranimo olesenele dele. Na maslu jih 10 minut popečemo na vseh straneh. Nato jih predenemo v podolgovat pekač in jih prelijemo s 6 razžvrkljanimi jajci, ki jih začinimo s pol žličke BarBioQ začimbne mešanice. Posujemo s 100 g naribanega parmezana in za 20 minut postavimo v pečico, segreto na 200°C, da jajca zakrknejo in se sir stopi.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

ŠPARGLJI Z JAJCI IN PARMEZANOM

BarBioQ + Darilo

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

Popečeni jurčki s parmezanom
20 min
Pečenje
Letos je gob v izobilju, zato si jih lahko privoščimo v najrazličnejših jedeh. Popečeni jurčki s parmezanom so manj znana,...
ZELENJAVA IZ PEČICE S POPEČENIM SIROM
40 min
Pečenje
Zelenjava iz pečice s popečenim sirom je moja izbira, kadar nimam veliko časa. Pripravim si BarBioQ zelenjavo, ki jo spečem...
KARAMELIZIRANA ČEBULA
20 min
Praženje
Karamelizirana čebula je nepogrešljiv dodatek v pravem domačem hamburgerju in sendvičih nasploh, odlična pa je tudi kot priloga k mesu...