/
/
/
POPEČENA POLENTA S SIROM
POPEČENA POLENTA S SIROM

POPEČENA POLENTA S SIROM

Popečena polenta s sirom je zelo enostavna, a vendar okusna jed.

Lahko jo pripravimo kot samostojno jed s skledo solate, ali pa kot prilogo. Ko sem bila majhna, je bil pri nas vsak dan na mizi krompir. Ko sem začela spoznavati še druge jedi, se mi je zdela popečena polenta nekaj čisto eksotičnega. V vrelo vodo dodamo še Biogetto za boljši okus.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Kuhanje, Pečenje
60 min

Sestavine

300 g koruznega zdroba
1 žličko Biogette
50 g masla
1 zavitek mozarelle
100 g parmezana
Poper
Bio mediteranska sol

Priprava

Koruzni zdrob kuhamo v vreli vodi, ki smo ji dodali žličko Biogette. Ves čas mešamo, da se ne prime. Instant zdrob se kuha le 5 minut, navadni zdrob pa 40 minut, pa vendar je slednji po mojem mnenju precej boljši. Ko je polenta kuhana, vanjo zamešamo maslo, polovico naribanega parmezana in poper.

Polento prelijemo v pomaščen pekač in jo lepo poravnamo. Po vrhu položimo rezine mozarelle in potresemo s preostalim parmezanom. Narahlo začinimo še z Bio mediteransko soljo. Za spremembo lahko med rezine mozzarelle naložimo tudi na pol prerezane češnjeve paradižnike. Pečemo 20-30 minut, da se sir lepo stopi in zapeče.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

POPEČENA POLENTA S SIROM

Bio mediteranska sol

5,50 

biogetta

Biogetta

5,60 28,56 

Oglejte si

Podobne recepte

Popečeni jurčki s parmezanom
20 min
Pečenje
Letos je gob v izobilju, zato si jih lahko privoščimo v najrazličnejših jedeh. Popečeni jurčki s parmezanom so manj znana,...
ZELENJAVA IZ PEČICE S POPEČENIM SIROM
40 min
Pečenje
Zelenjava iz pečice s popečenim sirom je moja izbira, kadar nimam veliko časa. Pripravim si BarBioQ zelenjavo, ki jo spečem...
KARAMELIZIRANA ČEBULA
20 min
Praženje
Karamelizirana čebula je nepogrešljiv dodatek v pravem domačem hamburgerju in sendvičih nasploh, odlična pa je tudi kot priloga k mesu...