
POPEČENA POLENTA S SIROM
Popečena polenta s sirom je zelo enostavna, a vendar okusna jed.
Lahko jo pripravimo kot samostojno jed s skledo solate, ali pa kot prilogo. Ko sem bila majhna, je bil pri nas vsak dan na mizi krompir. Ko sem začela spoznavati še druge jedi, se mi je zdela popečena polenta nekaj čisto eksotičnega. V vrelo vodo dodamo še Biogetto za boljši okus.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
300 g koruznega zdroba
1 žličko Biogette
50 g masla
1 zavitek mozarelle
100 g parmezana
Poper
Bio mediteranska sol
Priprava
Koruzni zdrob kuhamo v vreli vodi, ki smo ji dodali žličko Biogette. Ves čas mešamo, da se ne prime. Instant zdrob se kuha le 5 minut, navadni zdrob pa 40 minut, pa vendar je slednji po mojem mnenju precej boljši. Ko je polenta kuhana, vanjo zamešamo maslo, polovico naribanega parmezana in poper.
Polento prelijemo v pomaščen pekač in jo lepo poravnamo. Po vrhu položimo rezine mozarelle in potresemo s preostalim parmezanom. Narahlo začinimo še z Bio mediteransko soljo. Za spremembo lahko med rezine mozzarelle naložimo tudi na pol prerezane češnjeve paradižnike. Pečemo 20-30 minut, da se sir lepo stopi in zapeče.
Kategorije
Oglejte si