
POPEČEN LOSOS S KOROMAČEVO SOLATO
Ali veš, da losos vsebuje veliko ribjega olja in tako ugodno vpliva na našo kožo, kosti, imunski sitem, na zobe in na hormonsko zdravje? Preprečuje nastanek bolezni srca in ožilja, zmanjšuje vnetja. Vsebuje vitamina D in E, omega-3 maščobne kisline, kalcij in selen, obenem pa malo holesterola in malo kalorij. Popečen losos s koromačevo solato je zato odlična izbira za zdravo kosilo.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
4 lososovi fileji
Oljčno olje
Bio mediteranska sol
Za solato:
2 koromača
1 strok česna
1 dl svežega pomarančnega soka
2 žlici jabolčnega kisa
1 žlica medu
1 žlica gorčice
1 dl oljčnega olja
Bio provansalska sol
Priprava
Najprej se lotimo priprave preliva za solato. Pomarančni sok, kis, med in gorčico mešamo z metlico in postopoma prilivamo oljčno olje, da nastane emulzija. Začinimo z Bio provansalsko soljo, poprom in dodamo en drobno sesekljan strok česna. Lososov file na obeh straneh začinimo z Bio mediteransko soljo in ga na oljčnem olju pečemo cca 10 minut na vsaki strani na srednji temperaturi. Čas pečenja prilagodimo debelini fileja. Medtem očistimo koromač in ga naribamo na tanke rezine. Zmešamo ga s prelivom za solato. Serviramo na posteljici iz rukole, poleg pa položimo lososov file.
Kategorije
Oglejte si