Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
POPEČEN LOSOS S KOROMAČEVO SOLATO
POPEČEN LOSOS S KOROMAČEVO SOLATO

POPEČEN LOSOS S KOROMAČEVO SOLATO

Ali veš, da losos vsebuje veliko ribjega olja in tako ugodno vpliva na našo kožo, kosti, imunski sitem, na zobe in na hormonsko zdravje? Preprečuje nastanek bolezni srca in ožilja, zmanjšuje vnetja. Vsebuje vitamina D in E, omega-3 maščobne kisline, kalcij in selen, obenem pa malo holesterola in malo kalorij. Popečen losos s koromačevo solato je zato odlična izbira za zdravo kosilo.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Pečenje
30 min

Sestavine

4 lososovi fileji
Oljčno olje
Bio mediteranska sol

Za solato:
2 koromača
1 strok česna
1 dl svežega pomarančnega soka
2 žlici jabolčnega kisa
1 žlica medu
1 žlica gorčice
1 dl oljčnega olja
Bio provansalska sol

Priprava

Najprej se lotimo priprave preliva za solato. Pomarančni sok, kis, med in gorčico mešamo z metlico in postopoma prilivamo oljčno olje, da nastane emulzija. Začinimo z Bio provansalsko soljo, poprom in dodamo en drobno sesekljan strok česna. Lososov file na obeh straneh začinimo z Bio mediteransko soljo in ga na oljčnem olju pečemo cca 10 minut na vsaki strani na srednji temperaturi. Čas pečenja prilagodimo debelini fileja. Medtem očistimo koromač in ga naribamo na tanke rezine. Zmešamo ga s prelivom za solato. Serviramo na posteljici iz rukole, poleg pa položimo lososov file.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

POPEČEN LOSOS S KOROMAČEVO SOLATO

Bio mediteranska sol

5,50 

Bio provansalska sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

BRANCIN, PEČEN V SOLI
50 min
Pečenje
Brancin, pečen v soli je izredno okusen, saj se meso lepo enakomerno speče, obenem pa ostane sočno in nežno. Poleg...
KOZICE NA BUZARO
30 min
Kuhanje
Kozice na buzaro vedno pripravljam na morju. Tam je kozice najlažje očistiti, pa tudi nekako sodijo na dopust. Omaka je...
PEČENE SARDELE
40 min
Pečenje
Pečene sardele so ene mojih najljubših rib, sploh če si jih pripravimo na morju. No, ampak tudi doma si jih...