
RIŽOTA S ČEMAŽEM IN KAMUTOM
Rižota s čemažem in kamutom
je spomladi obvezno na našem jedilniku. Najboljši zanjo je namreč sveži čemaž. Lahko jo pripraviš z mesom ali brez, vedno je res nadvse okusna. Običajno ji dodam tudi kakšen korenček, da je še bolj pisana in privlačna. Za ta recept sem uporabila kamut, ki je starodavna vrsta pšenice, vsebuje manj glutena kot pšenica in je lahko prebavljiv. Lahko pa jo pripraviš tudi z običajnim rižem za rižote.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
350 g kuhanega kamuta
1 por
3 korenčki
1 manjša rdeča paprika
200 g piščančjih ali puranjih prsi
Večji šopek čemaža
50 g masla
1-2 žlički Biogette
Nariban parmezan
Priprava
Kamut namočimo v mrzli vodi čez noč. Pred uporabo ga speremo in nato kuhamo 50 minut. Lahko ga skuhamo več in ga hranimo v hladilniku nekaj dni. Super je namreč tudi za solate, za v jogurt s sadjem, kot priloga in še kaj.
Por podolžno prerežemo na pol in ga dobro operemo. Nato ga narežemo na rezine in prepražimo na maslu, da se zmehča. Dodamo na kocke narezano meso in popečemo po vseh straneh. Dodamo narezan korenček in papriko, začinimo z Biogetto in zalijemo z 2 dl vode. Kuhamo 20 minut. Dodamo sesekljan čemaž in kuhan kamut. Premešamo in še kakšno minuto kuhamo. Na krožniku potresemo s parmezanom.
Kategorije
Oglejte si