Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
AJDOVA KAŠA S ŠPARGLJI
AJDOVA KAŠA S ŠPARGLJI

AJDOVA KAŠA S ŠPARGLJI

Ali veš, da vsebuje ajdova kaša s šparglji 15 % visoko kakovostnih in lahko prebavljivih beljakovin, ki jih telo skoraj v celoti lahko izkoristi? Ajda je zelo hranljiva, zdrava in primerna za vse, saj ne vsebuje glutena. Pri večini receptov za rižote lahko riž nadomestiš z ajdo in tako popestriš svoj jedilnik.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Kuhanje, Praženje
30 min

Sestavine

350 g ajdove kaše
1 čebula
2 korenčka
1 žlica kokosovega olja
500 g špargljev
2 žlički Biogette
2 dl sladke smetane
50 g parmezana

Priprava

Ajdovo kašo s šparglji pripravimo res hitro in enostavno. Na kokosovem olju prepražimo sesekljano čebulo. Kokosovo olje dobro prenese visoke temperature, zato lahko čebulo na hitro prepražimo. Ko je čebula zlato rumena, dodamo na kolesca narezan korenček. Zalijemo s pol dl vode in 10 minut dušimo. Medtem v drugem loncu skuhamo ajdovo kašo v trikratni količini vode, ki ji dodamo 2 žlički Biogette. Po 10 minutah je ajda kuhana, nato pa jo še 3 minute pustimo stati, da vpije tekočino. Kolikor je tekočine odveč, jo nato odlijemo.

Po 10 minutah korenčku dodamo narezane šparglje. Te pripravimo tako, da jih prelomimo in spodnje olesenele dele zavržemo oziroma iz njih skuhamo špargljevo juho (recept tukaj). Nato šparglje narežemo na grižljaj velike kose in dodamo korenčku. Zgornje dele špargljev lahko dodamo 2 minuti kasneje, ker se prej skuhajo. Spet malo zalijemo in dušimo še 5-10 minut. Če dušimo 5 minut, je zelenjava še malček hrustljava in ni do konca skuhana. To je bolj zdravo, ni pa vsakomur všeč.

Na koncu dodamo skuhano in odcejeno ajdovo kašo, smetano in parmezan ter premešamo. Poskusimo, in če ni dovolj slano, dodamo Biogetto. Postrežemo z veliko skledo mešane zelene solate. Odličen okus te jedi te bo presenetil! Za spremembo jo lahko pripraviš tudi z mesom, na primer s piščancem. Kadar ni sezona špargljev, pa poskusi namesto njih uporabiti koromač.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

AJDOVA KAŠA S ŠPARGLJI

biogetta

Biogetta

5,60 28,56 

Oglejte si

Podobne recepte

RIŽOTA Z BUČO
30 min
Kuhanje
Buče so nam na voljo celo jesen in zimo. Iz njih lahko pripravimo veliko okusnih jedi, tudi odlično in okusno...
PAELLA Z MORSKIMI SADEŽI
40 min
Kuhanje, Praženje
Paella z morskimi sadeži je ena najbolj znanih španskih jed, ki prihaja iz Valencie. Valencijci paello štejejo za enega od...
RIŽOTA S ČEMAŽEM IN KAMUTOM
30 min
Kuhanje, Praženje
Rižota s čemažem in kamutom je spomladi obvezno na našem jedilniku. Najboljši zanjo je namreč sveži čemaž. Lahko jo pripraviš...