
PEČEN KROMPIRČEK Z JOGURTOVO OMAKO
Če spomladi dobiš izvrsten mlad krompir, najboljši je kifeljčar, potem za izvrstno kosilo ali večerjo potrebuješ le še dobro sol in pečen krompirček je pripravljen. Zraven pripraviš še skledo sveže spomladanske solate in odlično jogurtovo omako z drobnjakom. Težko najdeš kaj boljšega.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
1 kg mladega krompirja
1 žlica masti
2 žlički Bio konopljine soli
200 ml navadnega jogurta
Drobnjak
Bio provansalska sol
Priprava
Začinjen z Bio konopljino soljo in malo maščobe, je tale mladi krompirček iz pečice enostavno neprekosljiv.
Pekač obložimo s peki papirjem. Krompir samo dobro operemo in narežemo. V pekaču ga prelijemo z mastjo in začinimo z Bio konopljino soljo. Premešamo in pečemo eno uro pri 200°C.
Zraven odlično paše sveža spomladanska solata in jogurtova omaka z drobnjakom, ki jo pripravimo takole: 1 čvrsti navadni jogurt, šopek drobno sesekljanega drobnjaka in Bio provansalsko sol zmešamo ter prelijemo čez pečen krompir ali ponudimo zraven kot pomako.
Kategorije
Oglejte si