RIČET BREZ MESA
Nič ni boljšega od jedi na žlico. Jedi, ki je občasno zadišala iz marsikatere kuhinje naših starih mam. Zakaj ne obudiš tradicije in pripraviš ričet brez mesa?
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
30 dag ješprenja
Ščepec popra in kumine
1-2 žlički Biogette
1 jogurtov lonček fižola
2 žlici olja
1 čebula
2 papriki
1 paradižnik
1 por
Kos rumene kolerabe
2 krompirja
Manjši šopek peteršilja
Priprava
Ješprenj kuhamo 30 minut. Vodi dodamo ščepec popra, kumine in 1-2 žlički Biogette. Posebej na olju prepražimo sesekljano čebulo, ki ji potem dodamo ostalo na koščke narezano zelenjavo. Dušimo še 10 minut in nato stresemo k ješprenju. Kuhamo še pol ure, na koncu pa dodamo kuhan fižol. Odlična jed, za spremembo pripravljena brez mesa.
Kategorije
Oglejte si