
KUSKUS Z ZELENJAVO
Kuskus z zelenjavo
je lahka poletna jed, ki je hitro pripravljena, pa hkrati zelo okusna. Lahko ga pripravimo kot samostojno jed s solato, prav tako pa se vedno odlično obnese tudi kot priloga.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
Kuskus za 4 osebe (1-2 skodelici)
1 čebula
2 korenčka
Kos zelene
Pol rdeče paprike
Oljčno olje
1-2 žlici sojine omake
Sok pol limone
Biogetta
Priprava
Kuskus pripravimo po navodilih z žličko Biogette. Medtem na olju prepražimo sesekljano čebulo, ki ji postopoma dodajamo zelenjavo. Za spremembo in za lepši izgled zelenjavo narežemo na palčke. Najprej dodamo korenček in zeleno, čez kakšnih 5 min pa še papriko. Lahko dodamo še druge vrste zelenjave, če je pri roki (npr. bučke, koromač...).
Ko je zelenjava kuhana »na zob«, jo zalijemo s sojino omako in limoninim sokom ter zmešamo s kuskusom. Poskusimo in po potrebi dodamo Biogetto.
Kategorije
Oglejte si