OHROVT S KROMPIRJEM
Ohrovt s krompirjem
je odlična jed, ki je lahko zvezda obroka ali pa zanimiva priloga k mesu. V receptu sem uporabila panceto, ki da jedi še dodaten okus, vendar pa jo lahko tudi izpustiš, če želiš samo zelenjavno jed.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
Pol ohrovtove glave
100 g pancete
4 krompirji
1 žlica olja ali masti
1 čebula
3 stroki česna
Sesekljan peteršilj
Poper
1 žlička Biogette
Priprava
Krompir olupimo, narežemo na kose, začinimo z žličko Biogette in skuhamo do mehkega. Medtem na žlici olja ali masti prepražimo slanino, ji dodamo sesekljano čebulo in čisto proti koncu še sesekljan česen, da zadiši.
Glavo ohrovta prepolovimo, izrežemo stržen in jo narežemo najprej podolžno na cca 1 cm široke rezine, nato pa še počez, da dobimo kvadratne krpice. Dodamo jih k čebuli in slanini ter dušimo cca 20 minut, da se ohrovt zmehča. Zalivamo z vodo od krompirja. Po potrebi dodatno začinimo z Biogetto in poprom.
Krompir medtem zmečkamo v preostali vodi, v kateri se je kuhal. Ko je ohrovt kuhan, oboje skupaj zmešamo in tako dobimo okusno prilogo ali glavno jed.
Kategorije
Oglejte si