
PIŠČANČJI ZREZKI Z BIO KONOPLJINO SOLJO
Piščančji zrezki z Bio konopljino soljo so
en izmed najbolj enostavnih receptov, primeren tudi za začetnike pri kuhanju. Ampak pssst! Tega jim nikar ne povej, ko bodo hvalili tvojega piščanca na krožniku. Zelo primerno za hitro kosilo ali večerjo med tednom.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
4 piščančji zrezki
Oljčno olje
Bio konopljina sol
Zelenjava za prilogo (korenček, bučke, solata...)
Bio provansalska sol
Priprava
Piščančje zrezke po obeh straneh začinimo z Bio konopljino soljo in ga cca 10 minut pečemo na vsaki strani na srednji temperaturi. Če je meso debelejše, pečemo kakšno minuto več. Za ta recept lahko uporabimo oljčno olje, ker temperatura pečenja ne bo tako visoka. Medtem skuhamo zelenjavo, ki nam je všeč: brokoli, cvetača, koromač, korenje, kolerabica... Lahko jo skuhamo v loncu za soparjenje, ali pa v čisto majhni količini vode v pokritem loncu. Bučke, koromač in podobno lahko naoljimo, začinimo z Bio provansalsko soljo in spečemo v ponvi, medtem ko piščanec počiva. Kosilo je pripravljeno!
Kategorije
Oglejte si