
ENOLONČNICA IZ REPE IN KROMPIRJA
Recept enolončnica iz repe in krompirja
mi je poslala naša zvesta uporabnica Maja Novak. Recept za res slastno enolončnico ji je zaupala njena babica Marija. To je preprosta in nasitna jed, kot so jih pripravljale naše babice. Prav je, da jih ne pozabimo in jih od časa do časa pripravimo, da se bodo recepti ohranili za prihodnje rodove.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
1 žlica masti ali masla 1 repa (cca 0,5 kg)
1-2 krompirja
2 korenčka
1 čebula
1 l jušne osnove z Biogetto
2 stroka česna
1 žlica sesekljanega peteršilja
1 klobasa
Majaron, timijan, lovor, kurkuma
1 žlička sladke rdeče paprike
1 žlica moke
Priprava
Vso zelenjavo očistimo in narežemo na približno enako velike kocke, korenček pa na kolobarje. Repo v malo vode 5 minut prevremo in odcedimo. V lonec damo mast in prepražimo čebulo, nato dodamo vso zelenjavo , začimbe in nekaj časa pražimo. Dolijemo 1 l vrele vode, v kateri smo raztopili 1-2 žlički Biogette. Kuhamo pol ure. Posebej skuhamo klobaso, jo narežemo na kolobarje in dodamo v lonec. Obenem zmešamo moko z malo vode in jo dolijemo v lonec, da se enolončnica zgosti. Kuhamo še 5 minut. Na koncu potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Kategorije
Oglejte si