PIRIN NARASTEK Z MALINOVO OMAKO
Odličen pirin narastek z malinovo omako je zelo hranljiv, nasiten in otroci ga imajo strašno radi. Še posebej, če ga prelijemo s slastno, sladko, rdečo malinovo omako.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
250 g pirinega zdroba
1 l mleka
50 g masla
Ščepec Bio brusnične soli
4 jajca
4 žlice rjavega sladkorja
Vanilijev ekstrakst ali vanilijev sladkor
300 g svežih ali zamrznjenih malin
Sladkor ali kateri od nadomestkov sladkorja
Priprava
Pirin zdrob skuhamo v mleku, ki mu dodamo maslo in ščepec Bio brusnične soli. Ohladimo in vmes večkrat premešamo. Medtem stepemo 4 rumenjake s 4 žlicami sladkorja in vanilijo, nato pa še 4 beljake. Stepene rumenjake previdno primešamo k ohlajenemu zdrobu, nato še beljake in vlijemo v namaščen pekač. Pečemo 45 minut na 200 stopinj, da postane zlato zapečen.
Maline damo v ponev in jih osladimo s sladkorjem ali katerim od nadomestkov sladkorja, npr. agavinim sirupom. Zavremo in kratko pokuhamo, da se maline razpustijo. Po potrebi prilijemo malo vode. Na krožnik damo kos narastka in ga prelijemo z vročo malinovo omako. Dober je tako vroč, kot tudi hladen narastek.
Kategorije
Oglejte si


