
TORTILJE S PIŠČANCEM
Tortilje s piščancem
so ena od jedi, ki jo imata otroka najraje. K temu je precej pripomogla risanka o turbo polžih, v kateri sta spoznala tacose in mehiško hrano. Potem ju je bilo precej lažje seznaniti še z drugimi mehiškimi jedmi, od katerih najpogosteje pripravimo tortilje. Predvsem zato, ker so enostavne in hitre za pripravo, poleg tega pa vsebujejo kar nekaj zdravih sestavin, npr. avokado in solato.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
8 tortilj
400 g piščančjih prsi
3 paradižniki
2 avokada
8 žlic kisle smetane
200 g sira
Pločevinka koruze
Hrustljava zelena solata
Oljčno olje
Sok pol limone
Bio konopljina sol
Bio mediteranska sol
Priprava
Nekaj hrustljavih solatnih listov operemo in narežemo na rezine. Avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo avokadovo meso na krožnik. Pretlačimo ga z vilicami, prelijemo z limoninim sokom, pokapljamo z oljčnim oljem, začinimo z Bio mediteransko soljo in premešamo. Paradižnike drobno sesekljamo, pokapljamo z limoninim sokom in oljčnim oljem ter začinimo z Bio mediteransko soljo. Sir naribamo. Pločevinko koruze speremo pod tekočo vodo in odcedimo. Piščanca narežemo na trakove, začinimo z Bio konopljino soljo in popečemo v ponvi na oljčnem olju.
Ko imamo vse pripravljeno, tortilje pogrejemo v ponvi ali v mikrovalovni pečici. Namažemo jih s kislo smetano in avokadom, nanj nadevamo koščke piščanca, nariban sir, potresemo s koruzo in paradižnikom, na koncu pa še s solato. Zvijemo kot palačinko in postrežemo.
Kategorije
Oglejte si