Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
TORTILJE S PIŠČANCEM
TORTILJE S PIŠČANCEM

TORTILJE S PIŠČANCEM

Tortilje s piščancem

so ena od jedi, ki jo imata otroka najraje. K temu je precej pripomogla risanka o turbo polžih, v kateri sta spoznala tacose in mehiško hrano. Potem ju je bilo precej lažje seznaniti še z drugimi mehiškimi jedmi, od katerih najpogosteje pripravimo tortilje. Predvsem zato, ker so enostavne in hitre za pripravo, poleg tega pa vsebujejo kar nekaj zdravih sestavin, npr. avokado in solato.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Pečenje
40 min

Sestavine

8 tortilj
400 g piščančjih prsi
3 paradižniki
2 avokada
8 žlic kisle smetane
200 g sira
Pločevinka koruze
Hrustljava zelena solata
Oljčno olje
Sok pol limone
Bio konopljina sol
Bio mediteranska sol

Priprava

Nekaj hrustljavih solatnih listov operemo in narežemo na rezine. Avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo avokadovo meso na krožnik. Pretlačimo ga z vilicami, prelijemo z limoninim sokom, pokapljamo z oljčnim oljem, začinimo z Bio mediteransko soljo in premešamo. Paradižnike drobno sesekljamo, pokapljamo z limoninim sokom in oljčnim oljem ter začinimo z Bio mediteransko soljo. Sir naribamo. Pločevinko koruze speremo pod tekočo vodo in odcedimo. Piščanca narežemo na trakove, začinimo z Bio konopljino soljo in popečemo v ponvi na oljčnem olju.

Ko imamo vse pripravljeno, tortilje pogrejemo v ponvi ali v mikrovalovni pečici. Namažemo jih s kislo smetano in avokadom, nanj nadevamo koščke piščanca, nariban sir, potresemo s koruzo in paradižnikom, na koncu pa še s solato. Zvijemo kot palačinko in postrežemo.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

TORTILJE S PIŠČANCEM

Bio konopljina sol

5,50 

Bio mediteranska sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

BARBIOQ PERUTNIČKE
40 min
Pečenje
BarBioQ perutničke so idealne za piknike, saj jih imajo vsi radi. Zakaj si jih ne bi privoščili tudi pozimi, skoraj...
RIČET S PREKAJENIM MESOM
60 min
Kuhanje
Ričet s prekajenim mesom je enostavna, hkrati pa bogata in nasitna enolončnica, ki jo običajno ponudimo s kosom kruha. Največ...
PEČEN PIŠČANEC Z MEDOM IN
130 min
Pečenje
Piščanec z medom in Bio konopljino soljo je nekaj posebnega, zato je primeren tudi za kakšne posebne priložnosti, ko se želiš...