
ZAJEC V OMAKI
Zajec v omaki
z zelenjavo je jed, ki mi jo je pripravljala moja stara mama. Čeprav kot otrok zelenjave nisem preveč marala, sem to omako pomazala do zadnje kaplje. Stara mama je namreč zelenjavo spasirala, tako da sploh nisem vedela, kaj je v omaki. Bila pa je nadvse okusna.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
1 zajec, narezan na manjše kose
1 žlica masti
1 večji por
3 korenčki
0,5 gomolja zelene
1 manjša bučka
1 rdeča paprika
1 žlica paradižnikove mezge
1/2 pločevinke pelatov
Bio mediteranska sol
Priprava
Zajca narežemo na kose in jih popečemo na masti v vroči ponvi. Meso prestavimo na krožnik in v isti ponvi popražimo narezan por, nato pa še ostalo narezano zelenjavo, paradižnike in mezgo. Zalijemo z vodo in dodamo nazaj kose zajca skupaj z vodo, ki se je izcedila iz mesa. Začinimo z 1-2 žličkama Bio mediteranske soli.
Meso in zelenjavo dušimo eno uro, da je meso mehko. Nato zajca odstranimo, zelenjavo pa prepasiramo, da nastane okusna, gosta omaka. Če je redka, jo po potrebi zgostimo z žličko moke, ki jo gladko razmešamo v malo vode. Ampak običajno to ni potrebno, saj je omaka dovolj gosta. Postrežemo z rižem, krompirjem, njoki, testeninami, kus-kusom...
Kategorije
Oglejte si