
PIŠČANEC Z MEDOM
Piščanec z medom in Bio konopljino soljo
je nekaj posebnega, zato je primeren tudi za kakšne posebne priložnosti, ko se želiš še posebej izkazati. Nasitil bo kar nekaj ljudi, obenem pa je preprost za pripravo. Medtem ko se piščanec peče, imaš dovolj časa za pripravo prilog in solat. Sok, ki se v pekaču nabere pri pečenju, pa je neverjetno okusen, zato ga lahko ponudiš poleg jedi kot omako.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
Cel piščanec
2-3 žličke Bio konopljine soli
2 veliki žlici medu
Olje ali mast
Priprava
Bio konopljino sol in med zmešamo. Z zmesjo na debelo namažemo osušenega celega piščanca zunaj in znotraj. Vsaj eno uro ga pustimo marinirati na sobni temperaturi, nato ga pokapljamo še z oljem in damo v pečico, ogreto na 180°C. Cca 90 minut pečemo pokritega, nato pa še 30 minut odkritega. Čas pečenja je odvisen od velikosti piščanca.
Med pečenjem ga večkrat oblijemo s sokom, ki se nabere v pekaču, po potrebi pa tudi zalijemo z jušno osnovo (to je lahko voda, v katero zamešamo malo Biogette) ali vodo. Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz pečice in pokritega ali ovitega v alu folijo pustimo počivati 15 minut. Nato ga narežemo na kose in na krožniku izdatno prelijemo z okusnim sokom od pečenja. Dober tek!
Kategorije
Oglejte si