Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
PIŠČANEC Z MEDOM
PEČEN PIŠČANEC Z MEDOM IN

PIŠČANEC Z MEDOM

Piščanec z medom in Bio konopljino soljo

je nekaj posebnega, zato je primeren tudi za kakšne posebne priložnosti, ko se želiš še posebej izkazati. Nasitil bo kar nekaj ljudi, obenem pa je preprost za pripravo. Medtem ko se piščanec peče, imaš dovolj časa za pripravo prilog in solat. Sok, ki se v pekaču nabere pri pečenju, pa je neverjetno okusen, zato ga lahko ponudiš poleg jedi kot omako.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Pečenje
130 min

Sestavine

Cel piščanec
2-3 žličke Bio konopljine soli
2 veliki žlici medu
Olje ali mast

Priprava

Bio konopljino sol in med zmešamo. Z zmesjo na debelo namažemo osušenega celega piščanca zunaj in znotraj. Vsaj eno uro ga pustimo marinirati na sobni temperaturi, nato ga pokapljamo še z oljem in damo v pečico, ogreto na 180°C. Cca 90 minut pečemo pokritega, nato pa še 30 minut odkritega. Čas pečenja je odvisen od velikosti piščanca.

Med pečenjem ga večkrat oblijemo s sokom, ki se nabere v pekaču, po potrebi pa tudi zalijemo z jušno osnovo (to je lahko voda, v katero zamešamo malo Biogette) ali vodo. Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz pečice in pokritega ali ovitega v alu folijo pustimo počivati 15 minut. Nato ga narežemo na kose in na krožniku izdatno prelijemo z okusnim sokom od pečenja. Dober tek!

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

PIŠČANEC Z MEDOM

Bio konopljina sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

BARBIOQ PERUTNIČKE
40 min
Pečenje
BarBioQ perutničke so idealne za piknike, saj jih imajo vsi radi. Zakaj si jih ne bi privoščili tudi pozimi, skoraj...
RIČET S PREKAJENIM MESOM
60 min
Kuhanje
Ričet s prekajenim mesom je enostavna, hkrati pa bogata in nasitna enolončnica, ki jo običajno ponudimo s kosom kruha. Največ...
PLESKAVICE IN ČEVAPČIČI
30 min
Pečenje
Pripravi si domače pleskavice in čevapčiče. Ali veš, da je v pripravljenih čevapčičih, pleskavicah in drugem začinjenem mesu, ki ga...