
PLESKAVICE IN ČEVAPČIČI
Pripravi si domače pleskavice in čevapčiče. Ali veš, da je v pripravljenih čevapčičih, pleskavicah in drugem začinjenem mesu, ki ga kupimo v trgovini, polno konzervansov, ojačevalcev okusa, nitratov in drugih aditivov? Tudi meso, ki ga tam uporabijo, je slabše kakovosti. BarBioQ začimbno mešanico sem si zamislila prav zaradi tega. Odlična je tako za pleskavice in čevapčiče, kot tudi za steake, vratovino in vse ostalo, kar pečemo na žaru ali v pečici, tudi za zelenjavo. Nobenega praženja čebule več. Čisto enostavno, za odličen okus ne potrebuješ nič drugega!
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
1 kg mletega mesa
200 g drobtin (po želji)
1 jajce
2 žlički BarBioQ
Priprava
Ko kupuješ meso, naj ti mesar zmelje tisti kos, ki ga želiš (npr. 500 g mladih govejih pleč in 500 g svinjskega stegna). Za boljši okus mora biti tudi malo maščobe. Vse sestavine zmešamo in oblikujemo čevapčiče ali pleskavice. Jaz drobtine dodam, ker se mi zdijo čevapčiči potem bolj rahli, lahko pa jih tudi izpustimo. Pečemo jih na žaru, pozimi pa v rebrasti ponvi, kjer so ravno tako dobri, kot iz žara. Zraven lahko pripravimo BBQ omako.
Kategorije
Oglejte si