RIČET S PREKAJENIM MESOM
Ričet s prekajenim mesom
je enostavna, hkrati pa bogata in nasitna enolončnica, ki jo običajno ponudimo s kosom kruha. Največ ga kuham pozimi, saj kot vse enolončnice odlično pogreje, pa še zelo okusen je. Ko sem bila majhna, ga nisem preveč marala, zdaj pa ga naravnost obožujem.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
300 g ješprenja
200 g fižola
400 g prekajenega mesa
1 čebula
2 stroka česna
2 korenčka
četrtina rumene kolerabe
1 krompir
1 manjši por
Lovor
1-2 žlički Biogette
Priprava
Ješprenj in fižol čez noč namočimo. Lahko uporabimo tudi fižol iz pločevinke, ki ga ni potrebno kuhati in ga dodamo čisto ob koncu. Naslednji dan vodo odlijemo in prilijemo novo. Dodamo lovor in Biogetto ter kuhamo 30 minut. Tudi prekajeno meso posebej kuhamo 30 minut.
Medtem sesekljamo česen, čebulo in na kose narežemo tudi vso ostalo zelenjavo: por, krompir, kolerabo in korenček. Čebulo popražimo, proti koncu praženja pa dodamo še česen. Nato dodamo še vso ostalo zelenjavo in jo na hitro prepražimo pri visoki temperaturi. Na koščke narežemo prekajeno meso. Po 30 minutah zelenjavo stresemo k fižolu in ješprenju. Dodamo še meso in po potrebi zalijemo z vodo, tako da pokrije vse sestavine. Lahko dodamo še žličko mlete rdeče paprike in kuhamo 30 minut. Poskusimo in če je treba, dodamo še Biogetto. Slasten ričet s prekajenim mesom je pripravljen.
Kategorije
Oglejte si