Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

/
/
/
POLNJENA BUČA ŠPAGETARICA
POLNJENA BUČA ŠPAGETARICA

POLNJENA BUČA ŠPAGETARICA

Recept polnjena buča špagetarica mi je poslala prijateljica Urša Žorž, organizatorka dogodkov. Ko sem pripravljala Bio brusnično sol, so naše stalne stranke testirale novi izdelek, še predno je prišel na trg. Urša mi je poslala tale zanimiv recept.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

2
Kuhanje, Pečenje
70 min

Sestavine

1 manjša buča špagetarica
1 bučka
1 paradižnik
1 konzerva paradižnika v koščkih
2 šalotki
2 stroka česna Kapre
Olive
Peteršilj
Bio brusnična sol
200 g sira
Po želji bučna semena

Priprava

Bučo kuhamo celo v vreli vodi cca 30 min in z vilicami preverimo, če je mehka. Vmes pripravimo omako iz vseh navedenih sestavin. Prepražimo čebulo, dodamo česen in vso ostalo zelenjavo ter začinimo z Bio brusnično soljo. Proti koncu dodamo še kapre in na koščke narezane olive.

Ko je buča kuhana, jo prerežemo na pol in iz nje izdolbemo »špagete«. Pazimo, da lupina ostane cela. »Špagete« zmešamo z omako. Nato mešanico nadevamo v obe polovici buče, dodamo še malo Bio brusnične soli, čez naribamo sir in damo v pečico, da se sir raztopi in zapeče.

Postrežemo s praženimi bučnimi semeni in kozarcem odličnega slovenskega rdečega vina.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

POLNJENA BUČA ŠPAGETARICA

Bio brusnična sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

Večerja za dan žena
30 min
Kuhanje
Bliža se dan žena Želite svojo ženo, prijateljico, dekle presenetiti s kosilom? Pa nimate ideje in časa?  V pomoč vam...
Popečeni jurčki s parmezanom
20 min
Pečenje
Letos je gob v izobilju, zato si jih lahko privoščimo v najrazličnejših jedeh. Popečeni jurčki s parmezanom so manj znana,...
ZELENJAVA IZ PEČICE S POPEČENIM SIROM
40 min
Pečenje
Zelenjava iz pečice s popečenim sirom je moja izbira, kadar nimam veliko časa. Pripravim si BarBioQ zelenjavo, ki jo spečem...