POLNJENA BUČA ŠPAGETARICA
Recept polnjena buča špagetarica mi je poslala prijateljica Urša Žorž, organizatorka dogodkov. Ko sem pripravljala Bio brusnično sol, so naše stalne stranke testirale novi izdelek, še predno je prišel na trg. Urša mi je poslala tale zanimiv recept.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
1 manjša buča špagetarica
1 bučka
1 paradižnik
1 konzerva paradižnika v koščkih
2 šalotki
2 stroka česna Kapre
Olive
Peteršilj
Bio brusnična sol
200 g sira
Po želji bučna semena
Priprava
Bučo kuhamo celo v vreli vodi cca 30 min in z vilicami preverimo, če je mehka. Vmes pripravimo omako iz vseh navedenih sestavin. Prepražimo čebulo, dodamo česen in vso ostalo zelenjavo ter začinimo z Bio brusnično soljo. Proti koncu dodamo še kapre in na koščke narezane olive.
Ko je buča kuhana, jo prerežemo na pol in iz nje izdolbemo »špagete«. Pazimo, da lupina ostane cela. »Špagete« zmešamo z omako. Nato mešanico nadevamo v obe polovici buče, dodamo še malo Bio brusnične soli, čez naribamo sir in damo v pečico, da se sir raztopi in zapeče.
Postrežemo s praženimi bučnimi semeni in kozarcem odličnega slovenskega rdečega vina.
Kategorije
Oglejte si